Živý přenos: Federer s Berdychem v Praze propagují Laver Cup

- Petr Šístek, David Soumar, David Schlegel

Roger Federer v pondělí zavítal do Prahy, aby se na Staroměstském náměstí setkal s fanoušky pozval je na premiérový ročník Laver Cupu, který se uskuteční 22. – 24. září v O2 Areně. Osmnáctinásobný grandslamový šampion do české metropole zavítal po desíti letech. V roce 2007 zde spolu se švýcarským týmem podlehl domácímu výběru v památném barážovém utkání Davis Cupu.

11:00 - Pódium je připraveno a na Staroměstském náměstí se začínají shromažďovat davy fanoušků, kteří se těší na setkání s Rogerem Federerem

 

Čekáme na Rogera Federera a Tomáše Berdycha! ? #tennis #federer #czech #prague #praha #lavercup #oldtownsquare #staromak

Příspěvek sdílený Tenisový svět (@tenisovysvetcz),Úno 20, 2017 v 2:08 PST

Roger Federer se zatím na vltavském parníku setkal s Tomášem Berdychem.

Hlavní protagonisté propagační akce se během plavby po Vltavě vyfotili s Karlovým mostem.

Hráči si během plavby zahráli i tenis. Roger Federer ocenil krásu Prahy.

11:30 - Akci na Staroměstském náměstí zahájil moderátor Libor Bouček, který oznámil, že vstupenky na Laver Cup vyhraje dvacet fanoušků. Také bude odstartován časový odpočet do začátku Laver Cupu. Nyní je očekáván brzký příchod Rogera Federera.

11:40 - Návštěva švýcarské legendy přilákala na Staroměstské náměstí davy fanoušků.

11:45 - Mezi diváky je i mnoho skalních příznivců švýcarského tenisty, pro které se jedná o jedinečnou příležitost, díky níž se mohou setkat se svým idolem.

12:00 - Zaplněné Staroměstské náměstí stále čeká na slavnostní příchod tenistů, kteří cestou z plavby nabrali mírné zpoždění. Fanouškům by se měli představit za deset minut.

12:10 - Tenisté již přijíždějí ke Staroměstkému náměstí a na pódium by měli vystoupit každou chvíli. Roger Federer se během cesty podělil o zážitky z Prahy se svými fanoušky i na sociálních sítích.

12:15 - Roger Federer s Tomášem Berdychem již dorazili na Staroměstké náměstí a za aplausu fanoušků vystupují z auta.

12:20 - Na pódium právě vystoupil Tomáš Berdych, který zdraví fanoušky a hovoří s Liborem Boučkem.

12:25 - Zaplněné Staroměstské náměstí se dočkalo příchodu Rogera Federera, kterého přivítalo bouřlivým aplausem.

12:30 - Roger Federer oznámil, že Tomáš Berdych bude na Laver Cupu členem týmu Evropy. Ten má tak již tři známé členy, kromě dnešních hostů na Staroměstském náměstí bude jeho součástí i Rafael Nadal.

12:31 - Roger Federer dále promlouvá k fanouškům. „Když jsem řekl známým, že se chystám do Prahy, záviděli mi. Je to jedno z nejhezčích měst na světě. Moc se těším na září. Věřím, že to bude fantastická akce," oznámil před zaplněným náměstím.

12:32 - Byl zahájen odpočet do začátku Laver Cupu. Turnaj bude zahájen za 213 dní.

12:35 - Primátorka Prahy Adriana Krnáčová obdržela od Rogera Federera tenisovou raketu.

12:40 - Tenisté odpálili mezi diváky dvacet míčků. Ty si ale šťastlivci, kterým se podaří je chytit, pravděpodobně jako suvenýr neponechají. Bude je totiž možné směnit za vstupenky na Laver Cup!

12:50 - Oficiální část pro fanoušky na Staroměstském náměstí skončila. Roger Federer a Tomáš Berdych se přesunuli do Brožíkova sálu Staroměstské radnice, kde proběhne tisková konference.

12:55 - Tisková konference začala, přímý přenos sledujte ZDE.

13:05 - "Myslím, že výběr Evropy bude favoritem", nechal se slyšet Roger Federer.

13:10 - „Nepůjde o žádnou exhibici, budeme hrát naplno. Budou to náročné zápasy. Moc se těším a věřím, že bude vyprodáno,“ svěřil se Federer.

13:11 - Zatímco v Praze bylo Roger Federer již podruhé, během tiskové konference přiznal, že Slovensko, které je vlastí jeho manželky Mirky, dosud nenavštívil.

13:12 - Oba hráči si chválí exhibiční vložku během plavby pod Karlovým mostem. „Myslím si, že bychom měli hrát na lodi častěji. Bylo to unikátní," hodnotil Federer. „Nestává se to příliš často, abyste si zahráli na lodi u Karlova mostu. Moc jsme si to s Rogerem užili. Vše bylo skvěle připravené, fanoušci na mostě byli skvělí,“ souhlasil se svým spoluhráčem Berdych.

13:15 - Tisková konference je u konce. Vstupenky na Laver Cup budou k mání od 24. února 10:00 v síti Tickerportal a na portálu lavercup.com.

13:30 - Roger Federer nyní trpělivě odpovídá na otázky novinářů.

14:30 - Roger Federer s Tomášem Berdychem si udělali "selfie" u dvanácti dřevěných soch apoštolů v budově Staroměstského orloje.