Ze švýcarských vrcholů přímo na Staromák! Federer si před návštěvou Prahy splnil sen

- Petr Šístek

Roger Federer vždy snil o tom, že se s tenisovou trofejí vydá na některý ze švýcarských alpských vrcholů. Splnit si osobní výzvu mu o víkendu umožnil slavný britský dobrodruh Bear Grylls. Avšak švýcarský tenista má po triumfu na Australian Open velmi nabitý program, již v pondělí se totiž setká s fanoušky na pražském Staroměstském náměstí!

Bear Grylls se proslavil svou televizní show Man vs. Wild, téže známou jako Ultimate Survival, v níž seznamuje diváky s pravidly nutnými k přežití v extrémních přírodních podmínkách. V jeho pořadu se představily největší světové celebrity, jako například americký prezident Barrack Obama. A nyní se možnosti podniknout s populárním dobrodruhem náročnou výpravu dostalo i Rogeru Federerovi.

Dobrodruh za legendárním tenistou vyrazil do švýcarských Alp, kde se vydali na výšlap na horské vrcholy. Během túry došlo i na zajímavá zpestření, hvězdní protagonisté si spolu na vrcholu útesu zahráli i mini ping-pong, v němž se z výhry radoval švýcarský tenista.

V průběhu výpravy ale využili i Federerových tenisových dovedností. „Jak dostat lano nahoru kolem stromů a útesu? V přírodě někdy musíte improvizovat! Ale Roger je naštěstí skvělý střelec,“ popisoval Grylls na svém Instagramu situaci, kdy vítěz nedávného Australian Open dostal lano na vrchol útesu s pomocí rakety a tenisového míčku.

Dle Gryllse je Roger Federer velmi skromný a rodinný typ. Náročný výšlap, během něhož si švýcarský tenista splnil svůj sen a vyfotil se s cennou trofejí na vrcholu hory, zdárně zvládli. Do cíle dorazili sice promrzlí, ale zcela bezpečně a rodák z Basileje se tak mohl již v pondělí vydat do Prahy, kde se v 11:45 setká s fanoušky na Staroměstském náměstí. A ti se mohou těšit na jedinečnou příležitost. Kdo chytí míček odpálený Rogerem Federerem či Tomášem Berdychem, získá totiž vůbec první vstupenky na Laver Cup!