Napodobí Plíšková parťačku? Sezónu rozjela jako Kvitová před prvním Wimbledonem!

- Ivo Horký

Šestnáct odehraných zápasů, patnáct výher! Karolína Plíšková (24) si užívá parádní vstup do sezóny, v Dauhá získala už druhý turnajový vavřín. A dokonce se nabízí srovnání s Petrou Kvitovou z památného roku 2011, kdy poprvé vyhrála Wimbledon!

Úžasně se poprala s nahuštěným programem, kvůli dešti musela odehrát závěrečné tři zápasy během 24 hodin! „Jsem šťastná!“ radovala se Plíšková, jež si v Kataru mimo jiné vytvořila rekord v počtu es za zápas – v semifinále proti Cibulkové jich nastřádala 21!

Rok 2017 je pro ni jako z říše snů. Triumf hned na prvním turnaji v Brisbane, pak čtvrtfinále Australian Open, dvě výhry ve Fed Cupu se Španělskem a další triumf v Dauhá. Zápasová bilance 15:1! Přitom loni touto dobou to měla 6:2, patnáctou výhru mimochodem získala až na konci dubna na pražské Spartě. „Myslím, že mám skvělý start do sezóny, což je vždycky důležité,“ připustila Karolína.

Naposledy měla nějaká z českých tenistek takto vydařený začátek ročníku před šesti lety. Tehdy Kvitová rovněž vyhrála dva turnaje v Brisbane a Paříži, i ona se v grandslamovém Melbourne dostala mezi posledních osm a ve Fed Cupu zničila Slovenky. Bilanci 16:1 si pak sice lehce pokazila třemi výpadky v 1. kolech za sebou, nicméně zase dokázala najet na vítěznou vlnu a pak to přišlo: v létě vyhrála svůj první Wimbledon, stala se z ní superstar a vyskočila až na druhé místo žebříčku WTA. Napodobí ji její fedcupová kolegyně?

Právě útok na nejvyšší příčky pořadí tenistek je to, co láká i Plíškovou. „Jestli bych chtěla být světovou jedničkou? Jasně, ale grandslamy jsou pro mě přednější,“ zopakovala česká hráčka. Po Dauhá si upevnila třetí pozici a lehce se přiblížila dvojičce Serena Williams – Kerber. Nicméně od vedoucí Američanky ji stále dělí přes 2000 bodů, což se v nejbližší době nahnat nedá. Reálná šance se rýsuje až v květnu do období turnaje v Římě a hlavně na grandslamové French Open. Do té doby Karolína musí manko pomalu ukrajovat. Každopádně v pořadí pro Turnaj mistryň (Road to Singapore) bude čerstvě už druhá za Serenou.