Argentinec del Potro hlásí další návrat, povede ho nový trenér

- Radim Sochor

Stříbrný medailista z olympijských her v Riu Juan Martín del Potro se svým týmem v listopadu slavně dobyl Davis Cup. V chorvatském Záhřebu vyhrál obě dvouhry a přispěl k historicky prvnímu vítězství Argentiny od roku 1921, kdy se země soutěže účastní. Po bouřlivých oslavách, kdy slavila doslova celá Argentina, však oznámil, že kvůli problémům se zápěstím vynechá první grandslam sezóny Australian Open. Nyní se však již cítí v pořádku a je plně připraven na návrat na tenisový okruh.

Na svém prvním turnaji roku v americkém Delray Beach se plánuje představit bývalá světová čtyřka pod novým trenérem. Vést by jej měl jeho kapitán z Davis Cupu Daniel Orsanic. Ten je rovněž trenérem Brazilce Thomaze Bellucciho. Někdejší velký talent světového tenisu je momentálně 75. na světě.

Daniel Orsanic je v deblu bývalou světovou čtyřiadvacítkou. Není bez zajímavosti, že Orsanic kdysi nastupoval ve čtyřhře i s Čechem Cyrilem Sukem, se kterým se v roce 1998 dostali na turnaji v Gstaadu do finále čtyřhry.

Vítěze US Open z roku 2009 naposledy trénoval bývalý argentinský antukář Franco Davin, který dovedl Del Potra v roce 2009 k senzačnímu triumfu na US Open. Del Potro tehdy v semifinále porazil Rafaela Nadala a ve finále udolal Rogera Federera a jeho spanilá jízda tehdy šokovala tenisový svět. V roce 2015 se však pár rozešel a Davin začal koučovat Bulhara Gregora Dimitrova. Del Potro to pak ještě zkoušel během Wimbledonu s Venezuelanem Danim Vallverduem, avšak šlo jen o krátkodobou epizodu. Nyní však del Potro cítí podporu svého kouče z argentinského daviscupového týmu a má opět ty nejvyšší tenisové cíle.

Argentinec vložil na svůj YouTube kanál video ze svého tvrdého tréninku

Letošní sezónu začne Del Potro ve Spojených státech. Po menším turnaji v Delray Beach by chtěl hrát velké turnaje v Indian Wells a následně by neměl chybět ani na tzv. pátém grandslamu v Key Biscayne v Miami.