Roger Federer přijede příští týden do Prahy!

- Jan Vojkůvka

Roger Federer přijede do Prahy! A to mnohem dříve, než se čekalo. Švýcarský tenista ohlásil, že příští týden dorazí do České republiky, aby zde propagoval zářijový Laver Cup, klání největších tenisových hvězd v souboji týmů Evropy a světa.

Osmnáctinásobný grandslamový vítěz je jednou z hlavních tváří prvního ročníku Laver Cupu, který se bude konat od 22. do 24. září v O2 Aréně a společně se Španělem Rafaelem Nadalem je také prozatím jediným potvrzeným účastníkem soutěže.

Příští týden Federer přijede do Prahy, aby právě nově vzniklou tenisovou soutěž plnou hvězd propagoval. Svůj příjezd potvrdil přes svůj twitter.

 

„V pondělí 20. února se má švýcarský tenista setkat ve 12:15 na Staroměstském náměstí s fanoušky,“ řekl Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která projekt Laver Cup spolu s O2 arenou v Česku organizačně zajišťuje.

Laver Cup se inspiroval ve formátu golfového Ryder Cupu, jedné z nejsledovanějších sportovních akcí na světě. Během soutěžního víkendu se bude konat celkem 12 zápasů v pěti denních blocích.

Z Prahy byl nadšený
Poprvé a zatím naposledy byl Roger Federer v Praze v roce 2007, kdy společně se švýcarským týmem naskočil do baráže Davis Cupu a v obou singlových zápasech zvítězil nad Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. V zápasu čtyřhry tehdy Federer po boku Allegra s českou dvojicí Berdych, Štěpánek prohrál v pětisetové bitvě. Švýcaři přitom měli na raketě dokonce mečbol.

Ani dva vybojované body Federera však Švýcarům nestačil a v tehdejší Sazka Aréně Češi zvítězili 3:2. I přes porážku si však švýcarský elegán pražskou štaci užil. „Pro mne je to první návštěva České republiky a já i celý tým se tu cítíme velmi příjemně,“ řekl v roce 2007 v rozhovoru pro Sport.cz.

„První den jsem byl na procházce s týmem, pak jsme se prošli také s přítelkyní (Mirkou Vavrinecovou, nyní jeho manželkou, pozn. redakce). Je tu spousta krásných míst jako Staré město nebo Karlův most. Hodně jsem o Praze slyšel a město je absolutně nádherné. Je to tu trochu jako v Římě, všude se dá dostat pěšky,“ povyprávěl o svých toulkách Prahou.

Již za pár dní si bude moci projít pražské památky znovu. Mezitím však představí Laver Cup, největší tenisovou událost na českém území v tomto roce.


Galerie