Tereza Martincová už zná trest za diskvalifikaci v Petrohradu

- David Schlegel

Tereza Martincová už zná výši trestu za diskvalifikaci na turnaji WTA v Petrohradu před dvěma týdny. Za provokativní výrok vůči rozhodčí na umpiru jí bylo odebráno všech 13 bodů, které do žebříčku WTA na turnaji Češka vybojovala. Navíc Martincová neobdržela za turnaj prize money 1 650 dolarů, které jí za postup do druhého kola kvalifikace náležely, a k tomu byla ještě potrestána pokutou 1500 dolarů.

"Zkusím se odvolat a na konci roku uvidím, zda bude protest úspěšný a peníze mi budou vráceny," uvedla Tereza Martincová, která se nyní chystá na turnaj do rumunské Bukurešti a následně pak do malajsijské metropole Kuala Lumpur.

Martincová tehdy v zápase s Belgičankou Elisou Mertensovou za stavu 5:5 a 30:30 prohodila směrem ke kamarádce Michaele Krajicekové v hledišti větu: "Můžu jí dát do držky?" Byla to narážka na hlavní rozhodčí zápasu, která poněkolikáté sporně opravila výrok lajnové. Poté, co česká čárová rozhodčí přeložila slova Martincové hlavní sudí na umpiru, byla Martincová diskvalifikována.