Futures v Praze: Kvalifikace s 20 Čechy rozlosována, jedničkou bude Mertl

- Jan Vojkůvka

Turnaj kategorie Futures v Mostě sice ještě není ukončen a na programu je v neděli finále, avšak ve stejný den bude zahájen další turnaj z české série, tentokrát v Praze, kde bude na probíhat první kolo kvalifikace.

Kvalifikace na pražský turnaj Futures, který je stejně jako ten mostecký dotován 10 tisíci dolary, bude probíhat od 10 hodin dopoledne v areálu TK Spoje Praha na Praze 3. Pokud tedy nevíte, jak si zpříjemnit nedělní den, můžete zajít na tenis. Nečeká vás přitom vůbec špatný zápasový program.

Do kvalifikačních bojů, ze kterých postoupí do hlavního pavouka osmička tenistů, je jako první nasazený semifinalista z Mostu Jan Mertl, který zároveň startuje na divokou kartu. Mertl sice v semifinále mosteckého turnaje nestačil ve třech setech na Belgičana Geense, ale v Praze může navázat na jinak povedenou cestu započatou na českých turnajích kategorie Futures. Soupeřem mu přitom bude slovenský tenista Patrik Obal.

Celkově se do bojů o účast v hlavní soutěži představí dvacítka českých tenistů, mimo jiné Dominik Süč, Ondřej Krstev, Pavel Štaubert a další, zejména mladší a talentovaní, tenisté. Proniknout do pražského turnaje se pokusí úspěšní i neúspěšní kvalifikanté z Mostu, ale ne vždy to bude snadné.

Kupříkladu Tomáš Musil se ve snaze o zopakování úspěšné kvalifikace z Mostu bude muset probít přes osmého nasazeného Ondřeje Krsteva a následně to potvrdit v dualu proti lepšímu z dvojice Tadyszak - Pultr. Náročný los čeká také na Marka Gengela, jehož čeká čtvrtý nasazený Rakušan Goldsteiner.

Ostatně, podívejme se na kompletní los kvalifikačního turnaje:

JAN MERTL (1, WC) - Patrik Obal (SVK)
TOMÁŠ KALUŽÍK - Adrian Ötzbach (GER, 16)
DOMINIK SÜČ (2) - PAVEL MOTL
ONDŘEJ ŠTYLER (WC) - Marcel Waloch (AUT, 13)
Marek Semjan (SVK, 3) - Moritz Dettinger (GER)
ALESSANDRO RICCI (WC) - PAVEL ŠTAUBERT (9)
Peter Goldsteiner (AUT, 4) - MAREK GENGEL (WC)
LUKÁŠ VEJVARA (WC) - YVO PANÁK (14)
Laslo Urrutia Fuentes (CHI, 5) - MICHAL FRANĚK
PETR NOUZA - Patrik Néma (SVK, 12)
Pawel Zawisza (POL, 6) - FRANTIŠEK POLÁNKA
Maxmilian Kaiser (GER) - FILIP DUDA (10)
Szymon Walkow (POL, 7) - ANTONÍN BOLARDT (wc)
JIŘÍ VACHTL - PETR HÁJEK (11)
ONDŘEJ KRSTEV (8) - TOMÁŠ MUSIL
Norbert Tadyszak (POL) - DAVID PULTR (15)