Fed Cup: V sobotu zahájí Strýcová s Muguruzaovou, Plíškovou čeká Arruabarrenová

- Jan Vojkůvka

Ostravská Nová radnice se stala dějištěm očekávaného losu fedcupového klání mezi Českou republikou a Španělskem. Kromě nominace, která nakonec na české straně žádné překvapení nepřinesla, bylo odhaleno také pořadí zápasů. V sobotu zahájí program Barbora Strýcová v utkání s Garbine Muguruzaovou.

Kapitán Petr Pála, který nominoval pro utkání prvního kola Fed Cupu proti Španělsku čtveřici Karolínu Plíškovou, Barboru Strýcovou, Lucii Šafářovou a Kateřinu Siniakovou, se nakonec při nominaci na jednotlivé zápasy držel osvědčených opor z minulé sezony. Do dvouher nasadí Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou.

V sobotu se v Ostravar aréně uskuteční jako první zápas střetnutí mezi Barborou Strýcovou a Garbine Muguruzaovou. Česká tenistka v posledním utkání porazila Španělku na Australian Open v minulé sezoně 2:0 na sety, přičemž v předchozích dvou duelech utržila porážky.

Druhé utkání nabídne střet mezi Karolínou Plíškovou a španělskou dvojkou Larou Arruabarrenovou. Plíšková v doposud jediném vzájemném utkání z Indian Wells v roce 2015 zvítězila ve dvou setech 6:3, 7:5 a bude favoritkou i v sobotním utkání.

V neděli pak proti sobě napřed nastoupí Plíšková s Muguruzaovou v souboji jedniček (vzájemná bilance 4-1) a poté se na kurtu objeví Strýcová s Arruabarrenovou v souboji dvojek (vzájemná bilance 0-1).

Lucie Šafářová s Kateřinou Siniakovou jsou aktuálně nominovány do případné rozhodující čtyřhry, ale pro neděli platí, že se složení zápasů bude moci ještě změnit a stejně jako Šafářová se Siniakovou mohou naskočit do případného zápasu ve dvouhře, tak Plíšková se Strýcovou mohou nahradit své kolegyně ve čtyřhře.

Los 1. kola Fed Cupu
Česká republika - Španělsko
Sobota
Barbora Strýcová - Garbine Muguruzaová
Karolína Plíšková - Lara Arruabarrenová

Neděle
Karolína Plíšková - Garbine Muguruzaová
Barbora Strýcová - Lara Arruabarrenová
Šafářová, Siniaková - Sorribesová-Tormová, Martinezová-Sanchezová