Návrat se blíží! Šarapovová obdržela divokou kartu i v Madridu, má jistotu tří turnajů

- Jan Vojkůvka

Program ruské tenistky Marie Šarapovové začíná být stále jasnější. Navracející se hráčka již má jistotu tří turnajů, na nichž bude moci startovat bez nutnosti kvalifikace. Nejčerstvější divokou kartu obdržela Šarapovová od organizátorů turnaje v Madridu.

Bývalá světová jednička láká tenisové fanoušky a přesně na to spoléhají organizátoři tří turnajů, které se rozhodly Šarapovové udělit divoké karty. Kromě Stuttgartu a Říma se do řady zařadil také podnik Mutua Madrid Open ve Španělsku.

„Šarapovová nás požádala o divokou kartu na turnaj a po posouzení jsme se rozhodli, že ji udělíme,“ cituje oficiální web WTA turnajového ředitele Manola Santanu, jehož turnaj se koná druhý týden v květnu. „Maria je jednou z nejlepších hráček posledních patnácti let a také je bývalou vítězkou turnaje. V Madridu vždy hrála dobře a jsem si jistý, že při návratu na kurty bude vysoce motivovaná a doufám, že to předvede hned na svých prvních turnajích.“

Šarapovová zvítězila na turnaji v Madridu v roce 2014, přičemž o rok dříve došla do finále. „Šarapovová je jednou z těch hráček, které všichni tenisoví fanoušci chtějí vidět,“ dodal výkonný ředitel Mutua Madrid Open Gerard Tsobanian. „Její přítomnost v komplexu Caja Mágica je skvělou zprávou pro turnaj, fanoušky i celý Madrid.“

Ruská tenistka odstartuje svůj návrat na konci dubna na antukovém turnaji v německém Stuttgartu, po kterém by se mohla přemístit do Prahy, kde rovněž usiluje o divokou kartu. Jistotu však zatím nemá, což se ale netýká turnajů v Madridu a v Římě, kam se vydá s touhou připravit se na French Open, kde rovněž čeká na ortel, zda obdrží divokou kartu či nikoliv.