Červená nebo černá? České tenistky si vybíraly šaty na banket

- Daniel Kubelka, Štěpán Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Ještě než se vydají na slavnostní večeři, vybíraly si členky českého fedcupového týmu šaty, ve kterých se na tradiční akci vydají. Volba to však nebyla úplně snadná a jednoznačná a nakonec zvítězila až třetí varianta společenského oděvu.

Úterní podvečer měly české tenistky vyhrazeny jen a pouze pro módu. V obchodě společnosti Steilmann v obchodním centru Forum Nova Karolina si vybíraly šaty na čtvrteční slavnostní večeři, která tradičně předchází víkendovým bojům ve Fed Cupu.

Takřka hodinové volbě byla přítomná i ředitelka společnosti Steilmann Anna Motlíková, která bedlivě dohlížela na výběr šatů a často pomáhala českým hráčkám cennými radami. „Děvčata mají připraveny troje šaty a je jen na nich, jaké si vyberou. Červené, černé a šaty kombinované. My na to dohlédneme, aby všechny čtyři vypadaly úžasně,“ řekla ještě před začátkem zkoušení šatů a sama si tipla, jak nakonec volba dopadne. „Jak je znám, tak si vyberou ty černé. Já bych si to i přála,“ dodala s úsměvem.

Volba to nebyla jednoduchá, na slova ředitelky společnosti Steilmann ale nakonec nedošlo. Černé šaty se nakonec nestaly tím oděvem, který si české hráčky vezmou ve čtvrtek večer na sebe.

Které šaty se nakonec staly těmi vítěznými, to se podívejte v naší videoreportáži.