Rána jako z děla! "Sniper" Shapovalov sestřelil sudího na umpiru a pohřbil kanadské šance

- Filip Lefenda

Naprosto nečekaný závěr měla od počátku vyrovnaná daviscupová série Světové skupiny mezi Kanadou a Velkou Británií. Tu musel rozlousknout v boji o poslední čtvrtfinálové místo až pátý duel, který ovšem skončil neslavně. Talentovaný domácí mladík Denis Shapovalov po dvou prohraných setech neudržel po ztrátě podání zkraje toho třetího nervy na uzdě a zuřivě odpálil míč. Ten si však ke smůle nejen jeho, ale celého kanadského výběru, našel tvář hlavního sudího Arnauda Gabase, který očividně otřesen mohl udělat jen jediné – celek javorových listů diskvalifikovat.

Ránu, kterou inkasoval francouzský rozhodčí Gabas, měla skutečně dělové parametry. Do akce se okamžitě dostaly i ledové obklady. 

Sedmnáctiletému Shapovalovi nebyla nic platná ani omluvná gesta. Do čtvrtfinále letošního ročníku Davisova poháru postupuje i přes absenci světové jedničky Andy Murrayho Velká Británie.

Svého reprezentačního kolegy se na Twitteru bleskově zastal Vasek Pospisil, který krátce před vystoupením Shapovalova vykřesal kanadskou naději, když získal v souboji s Evansem druhý bod. „Každý mohl vidět, že to byla nehoda. Může se to stát komukoliv,“ sdělil světu mimo jiné deblový partner Radka Štěpánka.

Podle posledních zpráv má Gabas modřiny a otoky na levém oku a bude muset absolvovat vyšetření v ottawské nemocnici. Shapovalov údajně francouzského sudího po utkání ještě jednou vyhledal v útrobách, aby se mu za svůj zkrat opětovně omluvil.