Šátral si poprvé v kariéře zahraje kvalifikaci French Open

- Jakub Mezlík

Kvalifikaci na druhý grandslam sezony si zahraje i český tenista Jan Šátral. Místo si zajistil díky poslední vlně omluvenek, z turnaje se odlásili Del Potro, Arguello a Pecotič.

Šátral aktuálně hraje na turaji Futures v Mostě, ale po svém semifinálovém zápase, v němž porazil Libora Salabu 6:1, 7:5, přiznal, že už na French Open myslí. "Snažím se soustředit teď ještě na zápasy zde, ale Roland Garros už mám v hlavě," říkal Šátral.

Šátral se do kvalifikace na French Open probojoval poprvé v životě, o účast v grandslamu už ale bojoval letos v Austrálii nebo loni na US Open. Ani v jednom případě však nepřešel přes první kolo. V Austrálii mu stopku vystavil Radek Štěpánek, ve Spojených státech zase nestačil na Švéda Ymera.

Na začátku května ještě viděl dle svých slov šance na účast v kvalifikaci ve Francii padesát na padesát a po porážce od Mektiče v Turíně říkal: "Bohužel se bojím, že mě tahle prohra bude stát účast ve Franch Open."

Teď ale může děkovat argentinské hvězdě Del Potrovi. "Je to super, ale zrovna jemu bych už přál, aby byl konečně zdravý," prohlásil s úctou k bývalému čtvrtému hráči světa, který se aktuálně trápí kvůli zranění až ve třetí stovce žebříčku.

Podívejte se na rozhovor s Janem Šátralem po zápase se Salabou.