Bolestivá prohra. Prostě křeč, hlesl Veselý po prohře s Thompsonem

- David Soumar

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Hodně sklesle promlouval Jiří Veselý po zápase s Jordanem Thompsonem. Věřil si, že bod přes australskou dvojku získá. O to hůře se mu porážka ve třech setech skousávala. „V úvodu utkání jsem nepředvedl nic. Dělal jsem jen zbytečné a laciné chyby. Potom se těžko vyhrává,“ říkal.

Nikdo to neříkal nahlas, ale s tímhle bodem Češi přeci jen tak trochu počítali. Jiří Veselý byl navíc odhodlaný výhru urvat. Doufal, že na něj tentokrát nebude vyvíjen takový tlak a klapne to. Nestalo se tak…  

Šance na postup jsou pro český tým zase o něco menší. „Nechci říkat, že to byl klíčový zápas. Byl ale určitě důležitý. Přes dvojku se ten bod dal udělat snadněji než přes Kyrgiose. Nikdy nevíme, co přijde. Za stavu 0:2 by to ale bylo těžké,“ uvedl Veselý. 

„Bylo to především nervozitou. V úvodu zápasu jsem nepředvedl nic. Dělal jsem jen zbytečné a laciné chyby. Potom se těžko vyhrává,“ pokračoval. Thompson, který v Davis Cupu nastoupil k prvnímu zápasu, českou jedničku dokázal brejknout hned v prvním gemu. Veselý mu následnými chybami debut dost usnadnil. 

I když se český dlouhán nechtěl vzdát, nestačilo to. Ve třetím setu vykřesal alespoň jiskřičku naděje. „Jak jsme ho brejknul na 4:4, získal jsem nějakou naději. Věřil jsem, že když udržím servis, měl by znervóznit. Už by vypadalo trochu jinak. Pak ale přišly ty chyby. Takhle to hrát nejde,“ krčil rameny Veselý.

„Chci vždycky týmu moc tím bodem pomoci. Bohužel se prostě nedaří naplnit očekávaní má ani ostatních,“ snažil se rodák z Příbrami přijít na kloub tomu, proč se mu v této týmové soutěži nevede. Reprezentovat Českou republiku však pro něj byl vždy sen. 

Už od premiéry se ale poněkud hledá. Role mírného favorita mu zkrátka tolik nesedí. „Od prvního zápasu, kdy jsem nehrál úplně ideálně, jsem si vypracoval takový blok. Dá se to bohužel strašně špatně natrénovat. Musím věřit, že jednou přijde ten den, kdy to prokletí prolomím. Třeba konečně v těch Davis Cupech začnu hrát tak, jak by slušelo a patřilo,“ uzavřel s tím, že mu stále chybí vítěztsví, od kterého by se odrazil. 

Původní zpravodajství z Melbourne

Čtvrtek 2. 2.

Přes spolupráci se Štěpánkem k Davis Cupu. Užívám si to, libuje si Devoty

Ideální spoluhráč do debla? To asi myslíte Radka Štěpánka, smál se Kolář

Mám rád velké zápasy, zní od Šátrala před premiérou. V pátek začne Veselý

Los DC: Veselý začne s Thompsonem, debutanta Šátrala čeká jednička

Středa, 1. 2.

Místo raket obleky. Češi vyrazili na tradiční večeři a vyhlíží los. 

Štěpánek o čtyřhře: Už mladé tolik nebere. Na sobotu je připraven

Úterý, 31.1.

Nebudu prosit, aby hrál za svou zemi, řekl Hewitt k absenci Tomice

Češi v Austrálii okusili kurt. Hrál bych i na poli, smál se Štěpánek

Dýchne na vás historie. O další milník v bývalém dějišti Australian Open bojují Češi