Fed Cup je pro mě důležitý, je to taková srdcovka, hlásí Strýcová před Španělskem

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová byla ve středu hostem ve studiu iDnes.tv v pořadu "Rozstřel". Třicetiletá česká tenistka hovořila o letošním Australian Open, kauze kolem české rozhodčí, nebo také ohledně blížícího se Fed Cupu.

Rodačka z Plzně má za sebou úspěšný vstup do sezony. V Sydney skončila její pouť turnajem až v semifinále a na Australian Open vypadla v osmifinále v zápase proti Sereně Williamsové, budoucí vítězce, se kterou sehrála více než vyrovnanou bitvu. „Když Serena zapne, tak se proti ní těžko hraje,“ přiznala aktuálně sedmnáctá hráčka světového žebříčku v pořadu „Rozstřel“ na portálu iDnes.cz.

Vítězka dvaceti tří grandslamových titulů ve dvouhře, dle výpovědí tenistek, ráda psychicky rozhazuje své soupeřky už při losu mincí. Podobnou zkušenost má i Barbora Strýcová. „Když jsme proti sobě hrály ve Wimbledonu, tak jsem vyhrála los, tudíž jsem šla na podání. Ona bleskově zareagovala ve stylu "Tak dobrý pro tebe“, tak jsem se lehce vyděsila,“ svěřila se Strýcová.

Letošní Australian Open mělo jednu zvláštnost – ve finále ženské i mužské dvouhry startovali velmi zkušení tenisté. Česká tenistka v rozhovoru přiznala, že výkony hráček jako je Serena Williamsová nebo Venus Williamsová ji motivují k další práci. „Je vidět, že starší hráči a hráčky na to pořád mají,“ přiznává sedmnáctá hráčka světového žebříčku.

Českým tenisem v posledních dnech hýbe kauza Terezy Martincové, která byla diskvalifikována na turnaji v Petrohradu za slovní urážení sudí na empiru. Jaký má na tuhle situaci názor česká fedcupová reprezentantka? „Byl to zkrátka její úkol to oznámit rozhodčímu, ale na druhou stranu si myslím, že není správné žalovat.“

Strýcová má s českou sudí, Nikolou Švárovou, čerstvou zkušenost z prosincového utkání extraligy. „Ta rozhodčí má zřejmě nějaké problémy sama v sobě. Zřejmě si chce něco dokázat,“ přiznala česká tenistka otevřeně.

Utkání Fed Cupu proti Španělsku se kvapem blíží. Bude u toho také Barbora Strýcová, která vždy ochotně reprezentuje. Česká tenistka přiznala, že několikrát přemýšela o odmítnutí pozvánky, avšak touha reprezentovat byla vždy silnější. „Fed Cup je pro mě moc důležitý, je to taková srdcovka. Jsme tam jeden tým. Navíc se vždycky těším i na fanoušky,“ řekla Strýcová, která by měla být týmovou dvojkou pro singl.

Na Australian Open Strýcová natočila společně s dalšími tenisty povzbuzující vzkaz pro Petru Kvitovou (více ZDE). „Náš vzkaz zaregistrovala a je fajn, že jí to udělalo radost,“ dodala Strýcová závěrem.