Přepadení Kvitové vyšetřuje policie jako vydírání, Petra odletěla rehabilitovat na Kanáry

- Petr Šístek

Poté, co byly Petře Kvitové před dvěma týdny vytaženy stehy z poraněné levé ruky, česká tenistka pokračuje s rehabilitací v teple na Kanárských ostrovech. Fotografii ze slunného pobytu zveřejnila dnes Kvitová na svém twitterovém profilu.„Petra odletěla koncem minulého týdne se svým týmem do tepla na Kanárské ostrovy. Když se podíváte v Česku z okna, je vidět, jak moudré rozhodnutí to bylo. Také, když jsem dnes s Petrou mluvil, si to moc pochvalovala. Říkala, že si užívá sluníčka a pokračuje v klidu s pozvolnou rehabilitací zraněné ruky,“ uvedl pro Tenisový svět mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal. Dodal, že i nadále postupuje léčba podle ideálních plánů lékařů a nedostavily se žádné komplikace.

Pachatel, který ji před Vánoci přepadl v jejím prostějovském bytě, ale spravedlnosti nadále uniká. K situaci dnes vydala tiskovou informaci prostějovská policie. „V uplynulých dnech byla stanovena právní kvalifikace skutku napadení tenistky Petry Kvitové v Prostějově, ke kterému došlo dne 20. prosince 2016. Skutek je prověřován pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vydírání podle § 175 odstavec 3 písmeno a) zákona číslo 40/2009 Sb. trestního zákoníku.  V případě dopadení a prokázání viny pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let,“ uvedl komisař František Kořínek.

„Případ si vzhledem ke stanovené právní kvalifikaci převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven pracovní tým, který společně s policisty a kriminalisty z Prostějova důsledně prověřuje a vyhodnocuje všechny doposud získané poznatky,“ dodává Kořínek, který zároveň ubezpečuje, že úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro policii prioritou.

„O průběhu vyšetřování jsme podrobně informováni. Informaci o stanovení právní kvalifikace vzala Petra na vědomí. I po konzultaci s našimi právníky z KŠD LEGAL víme, že jde svým způsobem o formální akt. Rozhodující je dopadení a usvědčení pachatele. Pak bude na soudu, aby rozhodl o kvalifikaci spáchaného trestného činu a příslušném trestu,“ doplnil pro Tenisový svět Tejkal.

Petra Kvitová kvůli napadení přišla o úvodní grandslam sezony a její absence na tenisových kurtech se odhaduje minimálně na půl roku. Dvojnásobná grandslamová šampionka situaci zvládá velmi statečně, o čemž již několikrát ujistila své fanoušky na Facebooku. Stejně tak směrem k rodačce z Bílovce proudí podpora ze všech stran, v poslední době zaujali krásným gestem kupříkladu fotbalisté pražské Slavie.