Tým Bucie si podmaňuje Melbourne: Tanečky? Možná budou i po zápase!

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Na Australian Open působí tahle suverénní dvojice jako zjev. Ne proto, že Lucie Šafářová s parťačkou Bethanií Mattek-Sandsovou zatím bez problémů všechny poráží, to se tak nějak čekalo. Ale že se vysmáté kamarádky za 53 minut probojují do grandslamového semifinále, to diváky baví ještě víc. Stejně jako jejich taneční kreace, které zatím fanoušci viděli jenom na jejich Instagramu. Zatím.

Sociální sítě včera ožily videem, na kterém Šafářová s americkou parťačkou předvádí povedené taneční kreace jako rozcvičku na zápas. To vše pod vedením známého fitness kouče Shauna T, kterého Sandsová potkala doma v Phoenixu.

„Je to celkem fanda do tenisu, tak se přijel podívat a dal nám takovou rozcvičku. Byla to sranda,“ popisovala Šafářová Tenisovému světu vznik videa. Na tanec mají obě hráčky zřejmě od přírody talent – všechny kreace se prý stačily naučit za pouhých deset minut. 

 

#teambucie DANCE with @shauntfitness @matteksands #wta #ausopen #fitness #fun

Video zveřejněné uživatelem Lucie Safarova (@lucie.safarova),Led 23, 2017 v 3:31 PST

 

A když na Australian Open všechno půjde podle plánu, fanoušci se možná ještě dokonalejšího tanečního představení dočkají i přímo na kurtu. „Možná ano! Musíme ale potrénovat, včera jsme to dělaly úplně poprvé,“ přemítala Šafářová, pro kterou je skvělý vztah s parťačkou základem úspěchu i na kurtu.

Není to úplně zvykem, některé dvojice se dají dohromady prostě z rozumu. „Pro mě je hodně důležité, abychom měly kamarádský vztah. Když je čtyřhra jenom o práci, tak to nikdy nemůže tak fungovat,“ říká Šafářová.

KAMARÁDSTVÍ, CO PŘESAHUJE KARIÉRU

Že tenhle recept platí, se ukazuje na výsledcích – tým „Bucie“ za poslední dva roky i přes zdravotní problémy vyhrál tři grandslamy. A na Australian Open má zatím slušně nakročeno k dalšímu. „Jsme už v jiné pozici a jedeme sem vyhrát, ne jenom uhrát nějaký výsledek,“ potvrzuje Šafářová.

Slova nepředchází činy – do semifinále postoupila tahle dvojice za pouhých 53 minut po vítězství nad nasazeným párem Atawová, Sü dvakrát 6:1. „Takhle rychlé čtvrtfinále nepamatuju,“ říká Šafářová. V Melbourne jsou zatím obě tenistky v parádní formě, česká hráčka má navíc velkou motivaci odčinit brzký konec v singlu.

Nakonec by to mohl být velmi povedený návrat na místo, kde to všechno začalo. Před dvěma léty právě na Australian Open se dala Šafářová se Sandsovou dohromady a začal velký deblový příběh. „Ani jedna jsme si od toho nic neslibovaly. Měly jsme ten rok strašně těžký los, ale porazil jsme všechny dobré týmy a nakonec to celé vyhrály,“ vzpomíná česká tenistka.

„Rozumíme si i jako lidi a snad to kamarádství jednou přesáhne naše kariéry. Myslím si, že budeme kamarádky, i kdybychom spolu čtyřhry nehrály. Jedna pro druhou tady vždycky jsme,“ okomentovala Šafářová úspěšný svazek. Jejich společná cesta ale ještě zdaleka nekončí. V Melbourne jsou dva zápasy od dalšího grandslamového titulu.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Úterý 24. 1.

Sex ve městě jako odvykací kúra. S tenisem to prý přeháním, směje se Plíšková

Pondělí 23. 1.

Strýcová po boji se Serenou: Míček teď nechci chvíli vidět, jedu na snowboard

I Federer musí poslouchat. Pohled do zákulisí Australian Open

Neděle 22. 1.

Mladé Češky ochutnávají život šampionů: Aby si lidi pamatovali naše jméno

Černý den favoritů! Po Murraym končí i ženská jednička Kerberová

Australian Open: Hlaváčková postoupila do čtvrtfinále, Strýcová s Plíškovou v deblu končí

Kouč „chladnokrevné“ Plíškové Kotyza: Cloumalo to se mnou pěkně

Další překvapení v Melbourne! Murray nestačil na Mischu Zvereva a končí

Sobota 21. 1.

Už to přebolelo, hlásí Kristýna Plíšková. V deblu si vylepšuje grandslamové maximum

Výzvy Barbory Strýcové: Nejdřív vyhrát grandslam, pak zaběhnout maraton

Pátek 20. 1.

Blog Petra Pály (2): V Melbourne jde pomalu do tuhého

Pestrý život Andrey Hlaváčkové: Přes den hraje tenis, po večerech stříhá

Kristýno, jednou budeš šampionka, napsal Plíškové Russell Crowe