To myslíte vážně? Williamsovou zaskočila otázka na její výkon

- Jan Vojkůvka

Popudit proti sobě bývalou světovou jedničku a hrající legendu Serenu Williamsovou dozajista nikdo nechce. Na tiskové konferenci po utkání s Lucií Šafářovou se to přesto jednomu novináři povedlo. Jeho otázka na zápasový výkon Serenu vyvedla z míry natolik, že se musela ujistit, jestli to myslel vážně.

Na setkání s novináři přišla v dobrém rozmaru, přehrála Lucii Šafářovou ve dvou setech, ač sama dobře věděla, že ji nečeká nijak lehké utkání. Při posledním zápase v roce 2015 musela ve finále French Open do tří setů a ušetřené síly se na dlouhém grandslamovém turnaji vždy hodí.

I proto ji velmi vyvedla z míry hned první otázka, která se týkala jejího výkonu v utkání. „Gratuluji k výhře. Ale byl to trochu nevyrovnaný výkon, nemyslíte? Zahrála jste dost nevynucených chyb a k tomu i pár dvojchyb," upozornil jeden z novinářů na šest dvojchyba celkově 23 nevynucených chyb, které Williamsová zahrála.

Takový dotaz se však hrající legendě bílého sportu vůbec nelíbilo. „To, co říkáte, je velmi negativní věc,“ začala Serena. „Myslíte to vážně? Asi byste tam měl být, pak nic takového neřeknete. Měl byste se mi omluvit. Chcete se mi omluvit?“ zeptala se Williamsová, která se skutečně dočkala omluvy a rozhodla se přeci jen na otázku odpovědět.

„Podala jsem skvělý výkon, hrála jsem dobře. (Lucie) je bývalou hráčkou Top 10. Naposledy jsme s ní hrála ve finále grandslamu. Nebyl to jednoduchý zápas, je to opravdu dobrá hráčka. Musíte do toho jít o něco více, kvůli čemuž pochopitelně uděláte více chyb. Myslím, že to byl vážně dobrý zápas,“ řekla americká tenistka.

V sobotu čeká na Williamsovou utkání s krajankou Nicole Gibbsovou, s níž v doposud jediném odehraném utkání ve Stanfordu v roce 2012 zvítězila 6:2, 6:2.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Pátek 20. 1.

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Eso, eso, eso. Zakončil jsem to jako bombarďák, smál se Štěpánek po postupu

Karlovič zvládl další maraton a vzpomíná na památný duel se Štěpánkem

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Allertová svedla tuhý souboj s Cibulkovou. Její údery byly nepříjemné, přiznala Slovenka

Devastující forhendy! Federer je zpátky v plné síle

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Australian Open: Šafářová čelila devíti mečbolům! Plíšková smetla soupeřku, dál jde i Štěpánek a Strýcová

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu