Kristýno, jednou budeš šampionka, napsal Plíškové Russell Crowe

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: To byla teda studená sprcha. Kristýny Plíšková si na Angelique Kerberovou věřila, jenže světová jednička jí rychle ukázala, proč je v žebříčku tak vysoko. První set: 6:0 za 19 minut. „Neustála jsem to. Pak jsem se z toho horko těžko dostávala,“ přiznala zklamaná Plíšková. Motivace do další práce jí ale nechybí i díky podpoře z Hollywoodu.

Už předem bylo jasné, že tyhle dva typy se nemají rády. Útočná a agresivní Plíšková proti zaryté obranářce Kerberové. Nabuzená Češka ale věřila, že přesvědčivým servisem a rychlým zabíjením výměn může Němku porazit.

Nic z toho se bohužel v prvním setu na centrálním kurtu v Melbourne nepovedlo. „Nervozita mi vzala první set. Čekala jsem, že to ustojím úplně v klidu, pár zápasů už jsem na centru hrála. Ale neustála jsem to,“ řekla česká hráčka.

Kerberová hrála klasiku – dlouhé výměny, během kterých nutila Plíškovou k chybám. „S ní je to těžké. Každý míček má o tři údery více než s někým jiným,“ řekla smutně. Přesto šance proti o pět let starší Kerberové měla.

Nejdřív v prvním setu brejkbol, pak za stavu 40:0 šance konečně si udržet podání. Nevyšlo to, a tak šla Plíšková psychicky stále níž. „Horko těžko jsem se do toho dostávala. Moji hru zpomalilo, když roztáhli střechu. Rozehrávala jsem se ráno a byla zatažená, byl to pro mě šok. Přišel ještě vítr, prostě jsem se necítila,“ řekla Plíšková, která zdramatizovala alespoň druhý set (4:6).

„Dalo se to zvládnout, aniž bych tam hrála světový tenis,“ mrzelo ji. I tak své představení v Melbourne nakonec brala pozitivně. Dvě uhraná kola s těžkými koncovkami přinesla přesvědčení, že má na to vydrápat se do stejných pozic, kde je dnes její sestra Karolína. „Jenom jsem si tady asi vzala až moc a čekala jsem, že to půjde od začátku.“

ZPRÁVA OD RUSSELLA CROWEA? TO FAKT NENÍ PODVOD!

Pořád slýchává, že už by měla být mezi světovou špičkou. A teď se snad zdá být konečně dostatečně odhodlaná na to, aby svůj potenciál začala pomalu naplňovat. „Jednoho dne to dopadne. Nevím teda kdy, ale podobné zápasy mi pomohou. Teď je potřeba pracovat dále na hlavě, aby se neopakovaly třeba výpadky jako dnes,“ věděla.

Jako vzpruhu bere i zprávu na Twitteru od hollywoodské hvězdy Russella Crowea, které nejdříve Plíšková nechtěla uvěřit. „Asi to fakt není podvod,“ smála se.

„Jednou budeš šampionkou, pokud se pro to rozhodneš. Jsi silnější, než si uvědomuješ. Čest a sílu,“ napsal slavný herec během Australian Open na její adresu. „Je to můj velký oblíbenec. A je to od něj hrozně milé, asi tomu rozumí,“ usmála se Plíšková.