Bylo to na jednu bránu, uznal Veselý. Odpíchnout se chce od Davis Cupu

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Gael Monflis v prvním kole, dozvěděl se Jiří Veselý při losu Australian Open. Radost z toho vůbec neměl a předpovědi se nakonec potvrdily – Francouz vyhrál hladce ve třech setech. Veselý se představí ještě v deblu a pak zůstává v Melbourne na další těžkou zkoušku – Davis Cup proti domácí Austrálii.

V Melbourne se objevily zvěsti, že Australané by nemuseli být na únorový zápas kompletní. Veselý ale věří, že neodmítne nikdo – ani 13. hráč světa Kyrgios, ani 27. Tomic. „Čeká nás strašně kvalitní soupeř a nevidím důvod, proč by neměli být kompletní. Hrají doma,“ řekl Tenisovému světu Veselý.

„Když se nám podaří přejít přes Tomice s Kyrgiosem, tak by to bylo neuvěřitelné. Jsme jasní outsideři,“ uvědomoval si. Pro Veselého jde ale o velkou motivaci – v daviscupovém týmu navzdory očekáváním český talent ještě čeká na větší průlom.

„Proč by to nemohlo přijít teď? Budu hrát v pozici, který by mi měla být příjemná. Nebudu nikomu muset nic dokazovat a budu moct hrát uvolněně,“ řekl směrem k utkání, které startuje týden po konci Australian Open.

MÁM NA TO POSUNOUT SE VÝŠE

Další cíl je zahnat chmury právě z prvního grandslamu sezony. Veselý proti šestému hráči světa Monfilsovi tahal od začátku za kratší konec. „Můj výkon nebyl katastrofální, ale on hrál téměř celý zápas bezchybně. Já jsem byl pod hrozným tlakem, protože jsem musel pořád něco vymýšlet. Neskutečně mi četl servis,“ věděl Veselý, který dal v zápase pouhá dvě esa.

V Melbourne ale zůstává dál. Nejdřív se představí ještě ve čtyřhře s Luem Jan-sunem a potom už nemá cenu odlétat kvůli únorovému Davis Cupu. „Mám teď dost času, abych potrénoval a snad to dokážu prodat v Davis Cupu nebo dál v sezoně,“ snažil se hledat pozitiva na brzkém konci v singlové soutěži.

„Příprava nebyla špatná, výkon tady ani v Dauhá taky ne. Tady jsem dostal těžkého soupeře a bylo to bohužel na jednu branku. Chtěl bych ale být hlavně zdravý, což mi poslední roky úplně nevycházelo. Nesmím přemýšlet nad tím, co musím obhájit nebo kde bych měl už být. Mám na to posunout se v žebříčku výše.“

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Středa 18. 1.

Neunavitelná Strýcová: Jdu do toho naplno, i když kopu díru na zahradě

Úterý 17. 1.

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Pondělí 16. 1.

Pít, či nepít? Murray prožíval dilema s neznámou lahví

Z horka málem padla, na kurt běžel doktor. Sundalo mě to, přiznala Kristýna Plíšková

Rychle, bezbolestně, na krásu se nehraje. Berdych utekl vedru a postupuje

Už se našlo! Štěpánek získal video svého životního úderu

Zklamání? Jenom mě to posílí, říká Siniaková. Příště chce hrát se Šarapovovou

Nemít pocit, že mohu vyhrávat, tak doma rybařím, prohlásil Nadal

Neděle 15. 1.

Je lepší hrát s Rogerem dřív, než se rozehraje, promluvil Berdych o případném souboji s Federerem

Ještě že to není ségra, oddychla si Karolína Plíšková. V Melbourne chce použít recept z US Open