Výborný zápas, jásá po demolici Kolář. Vzpomínky na Tsitsipase vytěsňuje

- Jan Kousal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE – Český mužský tenis bude mít ve 2. kole kvalifikace French Open dvojnásobné zastoupení. Dalibora Svrčinu (228.) doplní v další fázi Zdeněk Kolář (171.), který za necelou hodinu vyřídil domácího Terence Atmaneho (249.). „Myslím si, že jsem to měl od začátku pod kontrolou,“ říká Kolář o svém vstupu do turnaje.

Šestadvacetiletý tenista ztratil s o pět let mladším Francouzem pouhé tři hry a za 54 minut bylo hotovo. „Hrál jsem dobře a přesně to, co jsem si připravil, na soupeře fungovalo,“ těší Koláře, který svou taktiku rozebírá i podrobněji: „Snažil jsem se ho tlačit a hrát mu to více do bekhendu, protože má velmi nebezpečný levácký forhend.“

Dobře zvolená taktika se tak rovnala rychlému vítězství. Dobrý pocit je určitě namístě. „Výborný zápas. Myslím si, že jsem to měl od začátku pod kontrolou. Jsem určitě rád, že jsem vyhrál,“ usmívá se rodák z Bystřice nad Pernštejnem.

Ten přitom přípravu na Roland Garros vinou onemocnění vůbec neměl jednoduchou. „Poslední český turnaj jsem hrál s horečkou. Po něm to na mě dolehlo tak, že jsem celý týden proležel v posteli,“ přiznává.

„Ale tak to někdy je. Člověk se pořád učí, že nemusí hrát všechny turnaje na sílu. Dobře jsem si odpočal a začal se připravovat až tady v Paříži,“ pokračuje. Jeho letošní pařížská premiéra signalizuje, že všechno je v nejlepším pořádku.

Však má také Kolář ve Francii na co navazovat. Loni se v 2. kole hlavní soutěže zapsal do srdcí mnoha francouzských fanoušků, když na velkém dvorci Suzanne Lenglenové dlouho deptal favorizovaného Řeka Stefanose Tsitsipase (5.).

„Blesklo mi to hlavou, když jsem viděl ten kurt. Ale přece jen už je to rok a tenisový kolotoč se točí dál,“ soustředí se na to, co bude. „Vzpomínky jsou sice hezké, ale letos se hraje jiný turnaj a je potřeba na to zapomenout.“

Roland Garros, Paříž (FRA, 49 600 000 EUR, antuka)
1. kolo kvalifikace mužů
Terence Atmane (FRA, 249.) – ZDENĚK KOLÁŘ (171.) 1:6, 2:6