Genova Prague Open: Rikl na turnajovou sedmičku nestačil, do finále se neprobil

- Redakce

Čtyřiadvacetiletý Patrik Rikl na domácím turnaji Genova Prague Open na pražských Spojích postup do prvního finále od loňského srpna nevybojoval. Stopku mu vystavil sedmý nasazený Lukas Neumayer z Rakouska, který po Maximu Mrvovi a Jiřím Barnatovi vyřadil v průběhu pražské pětadvacítky už třetího domácího hráče. Šampiony ve čtyřhře se stali Brit Stuart Parker a Švýcar Jakub Paul.

Český kvalifikant Patrik Rikl nedokázal přidat na Genova Prague Open své sedmé vítězství a končí na turnaji před branami finále. Nad jeho síly byla nasazená sedmička Lukas Neumayer, s nímž Rikl prohrál za 64 minut po setech 4:6 a 3:6.

Ve svižném utkání si český tenista vypracoval jeden brejkbol, který ale využít nedokázal. Neumayer naopak ze sedmi příležitostí na returnu proměnil dvě. První brejk zapsal Rakušan na konto v desáté hře první sady, čímž také úvodní dějství zakončil.

Ve druhém setu tak dlouho na úspěch na returnu čekat nemusel, když Rikla obral o servis v šesté hře a odskočil do vedení 4:2. Duel následně úspěšně doservíroval a postoupil do prvního finále v sezoně.

V něm se vítěz tří loňských turnajů ITF utká s Němcem Henrim Squirem, kterému za stavu 6:3 a 3:1 skrečoval duel Portugalec Goncalo Oliveira.

Genova Prague Open 2023 by Moneta, Praha (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
PATRIK RIKL (732.) – Lukas Neumayer (AUT, 347.) 4:6, 3:6
Henri Squire (GER, 313.) – Goncalo Oliveira (POR, 329.) 6:3, 3:1 skreč

Finále čtyřhry
Damm, Rybakov (USA) – Parker (GBR), Paul (SUI) 6:3, 3:6, 6:10