Totální dominance! Hindová s parťačkou ztratily ve finále pětadvacítky v Rakousku jen dva gemy

- Jan Vojkůvka

Denisa Hindová spolu s Američankou Chiarou Schollovou vyhrály finále na rakouské pětadvacítce ve Feld am See. Druhé nasazené v pátečním utkání dominovaly a s turnajovými trojkami Sofií Costoulasovou a Kaylou Crossovou si poradily za pouhých 46 minut po setech 6:2, 6:0. Pro dvacetiletou Denisu Hindovou se jedná o druhý letošní deblový titul, celkově se raduje ze své třetí trofeje.

Turnaj ve Feld am See, který spadá do kategorie ITF W25, byl teprve osmou letošní deblovou akcí pro dvacetiletou Denisu Hindovou. Své třetí finále v sezoně pak přetavila v zisk druhé trofeje, opět přitom s jinou tenistkou.

Vůbec poprvé v kariéře spojila Hindová síly s třicetiletou Chiarou „Chi Chi“ Schollovou, která na ITF vybojovala už jedenáct singlových a hned dvaadvacet deblových trofejí. A souhra česko-amerického páru přinesla kýžené ovoce, i přes drobné zaváhání v semifinále, ve kterém Hindová se Schollovou porazily Maru Guthovou a Tamaru Kosticovou až 14:12 v rozhodujícím supertiebreaku.

O co dramatičtější bylo semifinále, o to jednoznačnější pak bylo finále. V něm se Hindová se Schollovou jako nasazené dvojky popasovaly s hrou turnajových trojek Costoulasovou a Crossovou bravurně. Belgicko-kanadskou dvojici deklasovaly za pouhých 46 minut 6:2, 6:0, přičemž nečelily ani jednomu brejkbolu.

Pro Hindovou se jedná už o třetí profesionální deblovou trofej. Poprvé triumfovala loni na pětadvacítce v polské Radomi po boku Karolíny Kubáňové. Letos pak slavila na březnovém turnaji v turecké Antalyi, kde vyhrála patnáctku spolu se Slovinkou Nikou Radišičovou.