Volej přímo do rozkroku. Wawrinka se omlouval, Kližan to nechápe

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Slovenský tenista Martin Kližan nebyl daleko od toho, aby na Australian Open porazil čtvrtého hráče světa Stana Wawrinku. Zápas byl vyrovnaný až do pátého setu, kdy Švýcar vytasil těžko předvídatelný úder. „Mohl zahrát kamkoliv, měl na to celý kurt, ale trefil mě,“ okomentoval Kližan situaci, kdy ho Wawrinka napálil volejem z bezprostřední blízkosti do hodně nepříjemných míst.

Publikum zahučelo, Kližan se sesunul k zemi a Wawrinka rychle přeskočil síť, aby se šel omlouvat. Někteří z fanoušků na Švýcara začali bučet a podobný názor měl na celou věc zřejmě i Kližan. „Úplně jsem přestal hrát a prostě se postavil,“ popsal Slovák situaci předcházející incidentu.

Wawrinka dostal parádně nalito na síť a Kližan jenom šel rezignovaně po kurtu. V tu chvíli ale Wawrinka poslal volej přímo do něj, navíc do míst, kde to žádnému pánovi není úplně příjemné. „Mohl zahrát kamkoliv, měl na to celý kurt, ale trefil mě. Nechci to komentovat,“ ukončil diskuzi s novináři podrážděný Kližan.

 

Na kurtu sice následně od Wawrinky omluvu přijal, vnitřně si ale nejspíš myslel svoje. Švýcar se hájil: „Někteří hráči tohle prostě předstírají, že přestanou hrát. Pak vám tam ale nastaví raketu,“ komentoval situaci.

„Už jsem pár takových jednoduchých volejů ztratil. Chtěl jsem proto poslat balonek středem kurtu. Je mi líto, že se ho to trefilo do špatných míst,“ pronesl Wawrinka eufemicky a hájil se tím, že neměl v úmysli Kližana trefit. „Šel jsem se mu omluvit. Chtěl jsem se přesvědčit, že je v pohodě. Pak jsem se ale zase začal soustředit na zápas.“

Utkání nakonec Wawrinka dotáhl po pětisetové bitvě do vítězného konce. Těžko říct, jestli tahle situace Kližana v koncovce zápasu hodně rozhodila. „Je mi to už jedno, nechci to komentovat,“ zopakoval.

Pro sedmadvacetiletého Kližana, podporovaného početnou skupinou fanoušků ze Slovenska, to mohla být první velká výhra po návratu po zranění. 34. hráč světa se tak v Melbourne představí ještě alespoň ve čtyřhře.

„Bylo to strašně vyrovnané. Já jsem zklamaný, ale pro lidi to musel být skvělý zápas,“ dodal s ironickým úsměvem Kližan.

 

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Pondělí 16. 1.

Přišel, vyzkoušel, skrečoval: Almagrovo odstoupení terčem kritiky. O peníze mi nešlo, hájí se Španěl

Překvapení v zárodku turnaje: Světová čtyřka Halepová končí v Melbourne opět v prvním kole, od nenasazené Rogersové schytala debakl

Pít, či nepít? Murray prožíval dilema s neznámou lahví

Z horka málem padla, na kurt běžel doktor. Sundalo mě to, přiznala Kristýna Plíšková

Rychle, bezbolestně, na krásu se nehraje. Berdych utekl vedru a postupuje

Už se našlo! Štěpánek získal video svého životního úderu

Zklamání? Jenom mě to posílí, říká Siniaková. Příště chce hrát se Šarapovovou

Australian Open: Berdych po skreči Vanniho postupuje do 2. kola, dál jde i Kr. Plíšková, Siniaková končí

Nemít pocit, že mohu vyhrávat, tak doma rybařím, prohlásil Nadal

Neděle 15. 1.

Je lepší hrát s Rogerem dřív, než se rozehraje, promluvil Berdych o případném souboji s Federerem

Ještě že to není ségra, oddychla si Karolína Plíšková. V Melbourne chce použít recept z US Open

Tři dvorce se zatahovací střechou i složitý historický vývoj. Jaké jsou zajímavosti Australian Open?

Sobota 14. 1.

Neskutečný úder! Jeden z nejlepších úderu v životě, zářil Štěpánek

Víc jsem kecal než hrál, mrzelo Šátrala. V Melbourne skončil těsně před hlavní soutěží

Tenisová princezna Siniaková před Australian Open: Soupeřky už by si na mě měly dávat pozor

Ještě že to není ségra, oddychla si Karolína Plíšková. V Melbourne chce použít recept z US Open