Fenomenální výkony Šwiatekové! Po dvou kanárech proti Rusce tentokrát vyhrála 12 her v řadě proti Ukrajince

- Jan Vojkůvka

Iga Šwiateková hraje v Římě jako utržená ze řetězu! Lze říci, že je jí jedno, proti komu hraje, své soupeřky totiž bez milosti drtí. Poté, co ve druhém kole nadělila dva kanáry Anastasii Pavljučenkovové z Ruska, pocítila její sílu také Ukrajinka Lesja Curenková. Ta s ní totiž rovněž prohrála dvanáct gemů v řadě!

Šwiateková dorazila do Říma jako obhájkyně posledních dvou titulů a byla už před startem turnaje zdravě naštvaná. Důvodem byla porážka ve finále Mutua Madrid Open, kde nestačila na Arynu Sabalenkovou a přišla o svou vítěznou šňůru na antukových dvorcích. A její vztek pocítily i první dvě soupeřky na akci v italském hlavním městě.

S trochou nadsázky ovšem lze říci, že přeci jen Lesja Curenková neschytala takový debakl jako Anastasija Pavljučenkovová, která odcházela z kurtu po utkání druhého kola s výsledkem 0:6 a 0:6.

Curenková přeci jen předvedla trochu odporu a vstoupila do utkání velmi dobře. Prorazila totiž Šwiatekové servis a ujala se vedení 2:0. Ale pak to přišlo... Polská hráčka předvedla další neskutečnou řežbu, získala následujících dvanáct her v řadě a zvítězila suverénně 6:2, 6:0. Byť to dva kanáry oficiálně nebyly, znovu to byl výsledek, který fanoušky její soupeřky rozhodně nepotěšil.

Šwiateková na své cestě do osmifinále turnaje v Římě prozatím ztratila pouze dva gemy, přičemž zcela eliminovala veškeré hrozby svých dvou soupeřek. Ostatně, proti Curenkové zahrála 22 vítězných úderů, zatímco Ukrajince povolila jen dva winnery.

Vítězka turnaje z let 2021 a 2022 se v osmifinále utká s vítězkou zápasu mezi Donnou Vekičovou a Ljudmilou Samsonovovou.