Z Madridu se odhlásilo další velké jméno. Mužskému turnaji narůstá počet omluvenek

- Jan Vojkůvka

Turnaj Mutua Madrid Open přišel o další velké jméno. Z dvoutýdenní akce, která startuje příští týden, se odhlásila světová osmička Jannik Sinner. Důvodem jeho absence je nemoc, kvůli které se ostatně odhlásil také před čtvrtfinálovým utkáním v Barceloně, kde měl nastoupit proti svému krajanovi Lorenzimu Musettimu.

Počet omluvenek pro španělský turnaj mezi muži nepříjemně narůstá. A nejsou to jen hráči tzv. druhého sledu. Pokračující zranění nedovolí startovat Rafaelu Nadalovi, z akce se odhlásila rovněž světová jednička Novak Djokovič, scházet bude také Ital Matteo Berrettini. Startovat nebude ani Chorvat Marin Čilič, jenž nehraje od ledna, turnaj vynechá John Isner, návrat nadále oddaluje Nick Kyrgios... A nyní se k těmto tenistům (a mnoha dalším) přidává Sinner.

Jednadvacetiletého Sinnera trápila nemoc už během turnaje v Barceloně. První dva zápasy sice zvládl, ale do čtvrtfinále už nenastoupil. „Už pár dní mi je špatně. Dnes se nemoc zhoršila a já nemůžu hrát. Dám si čas na odpočinek a pokusím se připravit na další zápasy,“ uvedl v pátek.

Sám ale asi neočekával, že se jeho pauza protáhne i přes turnaj Masters v Madridu, kde měl patřit mezi nejvýše nasazené. Mrzet ho to může zejména z toho důvodu, že vstup do antukové části sezony měl více než solidní. Po vydařené první části roku na betonech a v hale se mu povedlo na výkony navázat a projít až do semifinále Masters v Monte Carlu, čímž vylepšil svůj loňský výsledek.

Kvůli vysokému počtu omluvenek budou mezi hlavní favority madridského Masters patřit Carlos Alcaraz, Holger Rune, Stefanos Tsitsipas či Andrej Rubljov.