Tři gemy a konec. Soupeřku Šwiatekové zastavilo zranění, v slzách se omlouvala publiku

- Jan Vojkůvka

Sledovat Uns Džábirovou v semifinále turnaje WTA ve Stuttgartu nebylo vůbec příjemné. Tuniskou tenistku trápilo od začátku zranění levého lýtka, kvůli němuž byla po pouhých třech gemech přinucena souboj o postup do finále vzdát. Do duelu o titul se tak posunula obhájkyně loňského prvenství Iga Šwiateková.

Pouhé tři gemy, ve kterých uhrála čtyři fiftýny. Tak krátké bylo očekávané semifinále mezi Igou Šwiatekovou a Uns Džábirovou. Místo velké bitvy, na kterou se každý těšil, byli diváci svědky trápení osmadvacetileté rodačky z Ksar Hellalu.

Už po prvním gemu si musela Džábirová vzít přestávku na ošetření. Ač se jí fyzioterapeutka snažila ošetřit bolavé zraněné lýtko a nohu jí pevně zatejpovala, příliš to tuniské hráčce nepomohlo. Zvládla odehrát ještě dvě hry a za stavu 0:3 odkulhala směrem k polské soupeřce, se kterou se objala a popřála jí hodně štěstí v nedělním finále.

Takový průběh rozhodně pikantní semifinálová bitva mít neměla...

Vítězka z Charlestonu měla být Šwiatekové vyrovnanou soupeřkou. Zdraví ji ale zastavilo. „Omlouvám se, lidi, vážně jsem to chtěla zkusit. Ani nevím, co se to stalo při třetím bodu,“ plakala během svého prohlášení na kurtu a poznamenala, že ke zranění došlo už ve třetí výměně utkání.

„Byla jsem nadšená, že mohu dnes hrát s Igou, vždy je to mezi námi zábavný zápas. Když vidím, že je hala zaplněná, vážně si toho cením. Přeju jí ve finále jen to nejlepší. Snažila jsem se běhat, ale Iga to nikdy neulehčuje,“ dodala už s úsměvem Džábirová, kterou v této sezoně zranění doslova sráží. Už na začátku sezony měla problémy s kolenem a pak musela vynechat turnaje v Dubaji a Dauhá kvůli blíže nespecifikované menší operaci. Nynější zranění lýtka je s ohledem na oblíbenou antukovou část sezony pro Džábirovou další nepříjemnou ranou osudu.

Turnaj ve Stuttgartu tak uvidí v neděli odvetu loňského finále. Znovu se proti sobě postaví Iga Šwiateková a Aryna Sabalenková. Před rokem se z vítězství radovala Polka, která porazila Bělorusku dvakrát 6:2. Kdo se bude v souboji světové jedničky a světové dvojky radovat letos?