Denní menu, 22.4.2023: Dvacetiletý Svrčina nestačil na nasazenou jedničku

- Redakce

Český tenista Dalibor Svrčina předváděl na challengeru v italském Rosetu výborné výkony a turnajem až do soboty procházel bez ztráty setu. Ve svém prvním semifinále po 10 měsících však nestačil na nasazenou jedničku Filipa Misolice z Rakouska. Anna Sisková vybojovala ve Švýcarsku už šestnáctý deblový titul z okruhu ITF. Julie Štruplová potřetí v sezoně prošla do finále na okruhu ITF.

Češi v akci

Svrčina další obrat nepředvedl, končí v semifinále
Český tenista Dalibor Svrčina (203.) tentokrát nedokázal předvést úspěšný obrat jako v předchozích kolech a na challengeru v italském Rosetu se loučí v semifinále. Dvacetiletý reprezentant nenašel recept na hru prvního nasazeného Filipa Misolice (142.) z Rakouska, se kterým prohrál 3:6 a 6:7(3).

Ve druhé sadě Svrčina prohrával už 1:4 se ztrátou dvou brejků, ale postupně se do zápasu dokázal vracet a vypadalo to, že se nakopne k dalšímu spanilému obratu. Poté, co srovnal na 5:5, si vynutil rozhodující tiebreak, ale v něm od stavu 3:2 prohrál pět míčků v řadě a nakonec tak další comeback nepředvedl.

Sisková vyhrála šedesátku ve Švýcarsku
Anna Sisková s Conny Perrinovou vybojovaly na turnaji ITF W60 ve švýcarské Bellinzoně deblový titul! Česko-švýcarská dvojice v sobotním finále porazila první nasazené Britky Freyu Christieovou a Ali Collinsovou po obratu 3:6, 7:6(9) a 10:5. Sisková slaví na okruhu ITF už svůj šestnáctý titul ve čtyřhře, přičemž už potřetí vybojovala vítězství na šedesátce.

Více se utkání věnujeme zde.

Štruplová je potřetí v sezoně ve finále
Julie Štruplová (461.) na turnaji v turecké Antalyi potvrdila v sobotním semifinále roli favoritky a zahraje si třetí letošní finále. První nasazená porazila Rusku Dianu Děmidovovou (734.) za 97 minut 6:4, 6:3.

Zatímco v první sadě rozhodla o svém vítězství jediným brejkem, ve druhém dějství zapsala hned čtyřikrát úspěch na returnu. Děmidovová totiž dokázala dvakrát českou hráčku rebrejknout, ale ani jednou se neprodrala do vedení.

Osmnáctiletá Češka zatím na první letošní trofej čeká. Z minulé sezony má na kontě titul z pětadvacítky ve Frýdku-Místku.

Klimovičová svou pouť až do finále nedotáhla
Osmnáctiletá Linda Klimovičová (553.) má za sebou povedené vystoupení na pětadvacítce v Šarm aš-Šajchu, přestože do finále nepostoupila. Česká tenistka se totiž probila z kvalifikace až do semifinále, kde už byla nad její síly pátá nasazená Maria Timofejevová (222.), se kterou prohrála za 80 minut hry po setech 2:6, 2:6.

Challengery

Regione Abruzzo, Roseto Degli Abruzzi (muži, ITA, 73 000 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Filip Misolic (AUT, 142.) – DALIBOR SVRČINA (203.) 6:3, 7:6(3)

ITF World Tennis Tour

Raiffeisen Bellinzona Ladies Open by Rado (ženy, SUI, 60 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Christieová, Collinsová (GBR) – Perrinová (SUI), SISKOVÁ 6:3, 6:7(9), 5:10

ITF Split Open (muži, CRO, 25 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Matuszewski (POL), Prihodko (UKR) – Karol (SVK), PÁTÝ 6:2, 6:4

Egypt 12 Sharm Elsheikh Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Maria Timofejevová (222.) – LINDA KLIMOVIČOVÁ (553.) 6:2, 6:2

Antalya Series (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
JULIE ŠTRUPLOVÁ (461.) – Diana Děmidovová (734.) 6:4, 6:3