Plíšková zvládla dvouapůlhodinové drama! Na prestižní akci ve Stuttgartu prošla do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Karolíně Plíškové se povedlo na antukovém turnaji ve Stuttgartu navázat na své vítězství nad Marií Sakkariovou a vybojovala už postup do čtvrtfinále! V dramatickém souboji s Chorvatkou Donnou Vekičovou zvládla závěrečný tiebreak a zvítězila po setech 6:2, 6:7(5) a 7:6(5).

Plíšková vstoupila do antukové části sezony výtečně. Ve středu nedala žádnou šanci světové devítce Marii Sakkariové, kterou smetla 6:2, 6:3, a ve čtvrtek na svůj úspěch navázala i v duelu se svou kamarádkou Donnou Vekičovou.

Jednatřicetiletá Češka odehrála proti šestadvacetileté Vekičové už devátý zápas a vylepšila vzájemnou bilanci na 7-2. Snadné to však ani zdaleka neměla, navzdory výtečnému vstupu do utkání. Od druhého setu se totiž ve Stuttgartu rozehrálo pořádné drama.

První set byl z pohledu Plíškové, ačkoliv jednou ztratila podání, fantasticky odehraný. Hned třikrát prorazila Vekičové servis a hladce ji porazila 6:2, přičemž v osmé hře využila na returnu hned první setbol.

Do druhého setu vstoupila česká tenistka ztrátou podání a prohrávala 0:2. Velmi rychle ale získala ztracený servis zpět, srovnala na 2:2 a následně v pátém gemu úspěšně odvrátila tři brejkboly Vekičové. Tento vývoj hry mohl hodně nahlodat psychiku a sebevědomí Chorvatky, ale nestalo se tak. Naopak, Vekičová dál bojovala a v sedmé hře opět vybojovala brejk.

Ani tentokrát ale výhodu neudržela, když ji Plíšková hned v osmém gemu rebrejkla. Druhá sada nakonec dospěla až do tiebreaku, v němž už měla chorvatská tenistka trochu více štěstí, a přestože Plíšková dva setboly odvrátila a šla za stavu 5:6 na podání, nakonec zvítězila 7:5 a vynutila si rozhodující set.

Ve třetí sadě si obě hráčky svědomitě držely svá podání až do rozhodujícího tiebreaku. V něm byla tentokrát úspěšnější Plíšková, která si vypracovala celkem tři mečboly. První dva na svém servisu sice nevyužila, ale nakonec se posléze na returnu dočkala bekhendové chyby Vekičové, kterou potvrdil kontrolou dopadu míčku i rozhodčí Kader Nouni.

Česká tenistka vybojovala v této sezoně potřetí postup do čtvrtfinále. Zatímco na Australian Open prohrála souboj mezi nejlepší osmičkou s Magdou Linetteovou, v Dubaji kvůli nemoci do utkání s Igou Šwiatekovou nenastoupila. Ve Stuttgartu si tak zahraje o své první letošní semifinále. Čekat ji bude vítězka zápasu mezi Igou Šwiatekovou a Čchin-wen Čeng.