VIDEO: Blesková reakce! Tiafoe přechytračil soupeře zdařilou improvizací

- Marek Bartošík

Podobné údery má ve svém arzenálu málokdo. Frances Tiafoe předvedl publiku na antukovém turnaji v Barceloně, jak šikovným tenistou je. Americký šoumen v napínavém souboji s Emilem Ruusuvuorim fantasticky zareagoval na dělovou smeč svého soupeře a o chvíli později získal pohlednou výměnu díky vítěznému bekhendu.

V hluboké obraně se ocitl šampion z Houstonu Frances Tiafoe (12.) poté, co jeho finský protivník Emil Ruusuvuori (40.) vytáhl z rukávu kombinaci razantních úderů.

Čtyřiadvacetiletý Ruusuvuori se vydal k síti, kde chtěl fiftýn za stavu 6:4, 2:5 a 30:30 ukončit. Zahrál razantní smeč do středu dvorce, Tiafoe ale na ni dokázal v pohybu zareagovat a zázračně trefil úder pod nohy Ruusuvuoriho.

Finský tenista následně vystřihl vydařený halfvolej, který dopadl až k základní čáře, pětadvacetiletý Američan ale z obtížné pozice vykouzlil k úžasu diváků vítězný bekhendový prohoz po čáře.

Ačkoliv nejhezčí výměnu zápasu ovládl Tiafoe, z vítězství 6:4, 6:7(3), 6:4 a postupu do osmifinále barcelonské pětistovky se nakonec radoval Ruusuvuori.