Úspěch i díky kraťasům. Musela jsem se dost kousnout, hlásí hrdinka Vondroušová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BELEKU – Markéta Vondroušová dovedla výběr kapitána Petra Pály stejně jako loni k postupu na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové! Třiadvacetiletá reprezentantka se v sobotu na antuce v tureckém Beleku popasovala s náročnou úlohou a vítězstvím 6:3 a 6:4 nad skvěle hrající Ukrajinkou Katarinou Zavackou přidala klíčový třetí bod na konto českého BJKC týmu. Po utkání tak mohla „odměnit“ vzorného rádce Pálu popostrčením do studeného bazénu v resortu Megasaray Club Belek.

Výhra nad Katarinou Zavackou se nerodila vůbec lehce, že?
Byl to těžký zápas, ona hrála dobře a nad své poměry. Musela jsem se dost kousnout. Ze začátku jsem nechytila rytmus, postupně jsem se do toho ale dostala. Důležité bylo, že jsem dnes bojovala.

Na začátku jste prohrávala už 0:3 a 15:40 na returnu. Co bylo klíčem k obratu?
Důležitý byl gem na 1:3, stav 0:4 už by bylo strašně těžké otočit. Říkala jsem si, že chci zůstat v setu. Ona zase neservíruje tak skvěle, že by dávala esa, takže na její servis byla šance. Začátek byl blbý, ale já jsem se blbě necítila, spíš trošku nervózně. Ona mi pak pomohla nějakými chybami. Bylo to o pár míčích.

Jak vám pomohly kraťasy, které jste častěji využívala od půlky druhé sady?
Na antuce obecně platí. Je to moje velká zbraň, musím je zahrát v dobrý moment. Body se tím trochu zkrátí. Taky jsem viděla, že soupeřka nemůže, byla dost hotová, a proto jsem se snažila ji víc rozběhat.

Navzdory tíze okamžiku jste v utkání neprojevovala příliš emocí. Proč?
Radost mám spíš v sobě. Nejsem úplně ten typ, že bych dělala nějaké divadlo a tak. Spíš je potřeba se pro sebe hecnout a kousnout. A když si občas zařvu, myslím, že ze mě nervozita trochu spadne. Po mečbolu se člověku moc uleví. Byla to taková lajna napůl, takže jsme všichni koukali, co se to vlastně děje.

Jak vás těší, že jste natáhla svou vítěznou sérii v BJKC už na 12 zápasů?
Je super, že se mi to tady zase povedlo. Tým nás moc drží, i s kapitánem na lavičce funguje chemie. On umí udržet lidi v klidu a dává jasné rady, které pomáhají. Když občas přijdu na lavičku naštvaná, umí mě uklidnit a je pořád pozitivní.

Kapitánovi jste se ale odměnila svérázně. Prý jste ho shodila do bazénu, kam slíbil skočit na oslavu postupu…
On byl na kraji bazénu, takže jsem ho jen trochu popostrčila a to stačilo. On už měl na sobě neopren, byl připraven. (usmívá se)

V BJKC jste ještě nezvedla nad hlavu mísu pro vítězný tým. Jakou motivací je pro vás tato meta?
Motivace je to velká, navíc když hraju takhle dobře. Týmové soutěže mám ráda. Jsme nový tým nových holek, i ty mladší hrají skvěle. Myslím, že náš tým je hodně silný. Doufám, že se nám to jednou povede.

Kvalifikace BJK Cupu, Belek

Ukrajina – Česko
Katarina Zavacká (261.) – Markéta Vondroušová (82.) 3:6, 4:6


Galerie