Denní menu, 7.4.2023: V Houstonu znovu odloženo, Macháč se osmifinále opět nedočkal

- Redakce

Tomáš Macháč stále čeká na chvíli, kdy bude moci nastoupit k osmifinále na turnaji ATP v Houstonu. Kvůli dešti se totiž na kurt nedostal ani v pátek. Postup do finále čtyřhry vybojoval na challengeru v italské Barlettě Zdeněk Kolář, jenž nastoupil po boku Ukrajince Molčanova. Další čeští zástupci se představili na turnajích ITF.

Češi v akci

Macháč se stále osmifinále nedočkal
Neustálý déšť, který trápí pořadatele turnaje ATP v Houstonu, úřadoval také v pátek. Kvůli tomu muselo být znovu odloženo také osmifinálové utkání mezi Tomášem Macháčem (138.) a Marcosem Gironem (69.). Česko-americký souboj se přitom měl původně hrát už ve čtvrtek. Nyní všichni doufají, že v sobotu bude moci turnajový program konečně pokračovat.

Bejlek si ve Splitu zahraje o titul
Sáře Bejlek (169.) se na turnaji ITF v chorvatském Splitu povedlo projít v pátek do finále! Česká tenistka na tamní akci kategorie W40 zvládla semifinálovou bitvu s Ruskou Anastasijí Gasanovovou (273.), kterou porazila po dvou a půl hodinách boje po setech 4:6, 6:3, 6:4.

Sedmnáctiletou Bejlek v utkání trochu trápilo podání, které prohrála hned sedmkrát. Svá zaváhání ale dokázala napravit na returnu. Divoký byl především rozhodující set, v němž odskočila do vedení 3:0 s výhodou dvou brejků, ale Gasanovová se nevzdávala a hned třikrát se jí povedlo dotáhnout na rozdíl jednoho ztraceného podání. Česká tenistka ovšem dokázala výhodu jednoho brejku nakonec donést až do koncovky.

Ve finále si Bejlek zahraje s domácí nasazenou čtyřkou Tarou Wurthovou, které náleží 170. místo na žebříčku WTA.

Kolář s Molčanovem prošli v Barlettě do finále
Zdeněk Kolář a Ukrajinec Denys Molčanov zvládli páteční semifinálové utkání na challengeru v italské Barlettě a zahrají si v sobotu o titul. Česko-ukrajinská dvojice porazila po setech 6:3, 6:4 kanadsko-rumunský pár Stevena Dieze a Nicholase Davida Ionela.

Šebestová končí ve čtvrtfinále
Ivana Šebestová (690.) si své první letošní semifinále nezahraje. Dvaadvacetiletá Češka nestačila ve čtvrtfinále turnaje ITF v turecké Antalyi na Valeriji Oljanovskou (771.), jíž podlehla za dvě hodiny a 18 minut po sadách 5:7, 1:6. Rozhodně nelze říct, že by byla Šebestová bez šancí. K dispozici měla hned 17 brejkbolů, jenomže využila pouze dva. O svůj servis pak přišla pětkrát. 

ATP/WTA

Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship, Houston (muži, USA, 642 735 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Marcos Giron (USA, 69.) – TOMÁŠ MACHÁČ (138.) odloženo

Challenger Tour

Open Città della Disfida, Barletta (muži, ITA, 73 000 EUR, antuka)
Semifinále čtyřhry
Diez (CAN), Ionel (ROU) – KOLÁŘ, Molčanov (UKR) 3:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

ITF Split Open (ženy, CRO, 40 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Anastasija Gasanovová (273.) – SÁRA BEJLEK (169.) 6:4, 3:6, 4:6

Antalya Series (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
IVANA ŠEBESTOVÁ (690.) – Valerija Oljanovská (771.) 5:7, 1:6

Semifinále čtyřhry
Amarieiová (ROU), ŠEVČÍKOVÁ – HRDINKOVÁ, ŠEBESTOVÁ 4:6, 1:6

Gran Canaria Women´s TDC Series Pro I, Telde (ženy, ESP, 15 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Cerviňová (ESP), Ruizová (IND) – Hosteová (ESP), LABOUTKOVÁ 4:6, 4:6