VIDEO: Můj nejlepší úder, smála se Martincová. Kuriózním returnem zaskočila soupeřku

- Jan Vojkůvka

Když se dohromady skloubí tenisové umění a pořádná dávka štěstí, může se zrodit senzační úder, který se vtlačí mezi highlighty turnaje. Krkolomným, až takřka akrobatickým, returnem se ve druhém kole v Miami proti světové čtrnáctce Beatriz Haddad Maiové prezentovala Tereza Martincová. Z úderu, který byl kombinací precizního reflexu a již zmíněné velké dávky štěstí, se nakonec stal nechytatelný míček, který Brazilka nedoběhla.

Martincová ve druhém kole v Miami podlehla v divokém utkání Haddad Maiové po setech 6:7(4), 6:0, 0:6, nejlepší úder zápasu však patřil jednoznačně jí. Ačkoliv ve třetím setu neuhrála ani gem a obdržela nepopulárního kanára, v pátém gemu se prodrala hned ke dvěma brejkbolům. A to i díky returnu, který překvapil nejen soupeřku, ale rovněž českou hráčku.

Češka čekala servis ven z dvorce, místo toho Haddad Maiová zaservírovala na její tělo. Martincová, přestože nebyla v dobrém postavení, dokázala reflexivně v trochu krkolomné pozici zahrát return, který se pomalu obloučkem snesl na druhou stranu sítě.

Brazilka na opačné straně kurtu původně myslela, že „nepříliš povedený“ return skončí v síti. O to víc byla zaskočená, když na poslední chvíli viděla, jak se balonek snáší na její polovinu dvorce. Pokusila se ještě zareagovat a míček u sítě doběhnout, ale marně. Z nepovedeného a krkolomného returnu se stal excelentní kraťas!

„Myslím, že to byl můj nejlepší úder kariéry,“ smála se Martincová po utkání prostřednictvím svého Instagramu, na kterém zveřejnila záběry z dané výměny a vítězného returnu. „Konečně jsem našla způsob, jak hrát kraťasy,“ dodala.

Česká tenistka díky postupu z kvalifikace do druhého kola hlavní soutěže zastavila svůj propad žebříčkem. Aktuálně 113. hráčka světa by si mohla v novém vydání rankingu, který vyjde po skončení turnaje v Miami, polepšit na 102. příčku.