Muchová zničila soupeřku za 58 minut. V Miami dominovala i debutantka Nosková

- Marek Bartošík

Pouze 58 a 68 minut trvaly velmi svižné zápasy Karolíny Muchové a Lindy Noskové v prvním kole tisícovky Miami Open. Šestadvacetiletá Muchová nadělila kanára Švýcarce Jil Teichmannové a po nekompromisním výkonu zvítězila 6:0 a 6:2. Osmnáctiletá Nosková při své turnajové premiéře potvrdila roli favoritky proti Italce Lucii Bronzettiové, kterou skolila 6:3 a 6:4. Odměnou pro českou teenagerku bude ve druhé rundě derby proti Petře Kvitové.

Muchová nedala šanci Teichmannové
Karolína Muchová (55.) suverénně opanovala i své třetí utkání na letošním Miami Open. Česká kvalifikantka vyprovodila v prvním kole z kurtu Švýcarku Jil Teichmannovou (32.) po pouhých 58 minutách a setech 6:0 a 6:2.

Česká tenistka získala prvních osm her, až poté Teichmannová udržela podání. Někdejší světová devatenáctka Muchová ale pokračovala v naprosté dominanci a po vynikajícím výkonu rychle postoupila do druhého kola. Své soupeřce stylově oplatila těsnou porážku z finále antukového turnaje v Praze v roce 2019.

Šestadvacetiletá Češka, která v této sezoně vyhrála už 14 z 18 utkání, vyzve v dalším kole Číňanku Lin Ču (40.). Pokud by uspěla, vyrovnala by své turnajové maximum z loňského roku.

Nosková zvládla debut v Miami
Linda Nosková (51.) prolétla při svém premiérovém startu na podniku kategorie WTA 1000 v Miami do druhého kola. Osmnáctiletá Češka zdolala po parádním výkonu za 68 minut 6:3 a 6:4 Luciu Bronzettiovou (73.), které uštědřila už osmou porážku v řadě.

O výsledku úvodního setu rozhodl jediný brejk ze šestého gemu, který Nosková získala na příjmu čistou hrou. Ve druhém setu se svěřenkyně trenérů Krupy a Kotyzy dostala do rychlého vedení 3:0, a byť v dalším průběhu dvakrát přišla o servis, postup už si pohlídala.

Ve druhém kole se tak může Nosková, jež má letos výrazně kladnou zápasovou bilanci 13:5, těšit na atraktivní derby s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou (12.). Hráčky se spolu utkají poprvé.