Strýcovou čeká několikaměsíční rozlučkové turné. Objeví se už na antuce

- Marek Bartošík

Barbora Strýcová splní, co slíbila. Bývalá světová jednička ve čtyřhře se po mateřské pauze dočasně vrátí na okruh, přičemž absolvuje rozlučkové turné po svých oblíbených turnajích. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport se charismatická Češka rozpovídala o svých plánech.

„Bude to spíš rozloučení na kurtech mých oblíbených turnajů. Antuka sice nebyla moje oblíbená, ale už trénuji delší dobu a chci někam vyjet a otestovat si, jak to bude s malým a všechno. Madrid byla pro mě první volba, potom bude Řím,“ vyprávěla pro Radiožurnál Sport šestatřicetiletá Strýcová, která je maminkou ročního syna Vincenta.

Populární tenistka musí oželet pařížské Roland Garros, protože si na chráněný (speciální) žebříček mohla vybrat pouze dva grandslamy. Po úvaze upřednostnila Wimbledon a US Open, v jejích plánech se dále nacházejí travnaté akce před Wimbledonem nebo turnaj v Praze na Spartě (od 31. července).

Strýcová bude zápolit ve dvouhře i ve čtyřhře, ve druhé zmíněné disciplíně opět spojí síly s usměvavou Tchajwankou Su-wej Sie. Na bohatém společném kontě mají devět trofejí včetně té wimbledonské z roku 2019.

„Su-wej asi rok nehrála, vrací se taky na speciální ranking. Řekly jsme si, že comeback zkusíme spolu a uvidíme, jak nám to půjde. Myslím, že to bude v pohodě,“ poznamenala Češka.

Dosud naposledy hrála Strýcová na únorovém Australian Open 2021, v září téhož roku přivedla na svět syna Vincenta. Ve své bohaté kariéře vyhrála dva singlové a 31 deblových titulů. Zatímco ve dvouhře vystoupala nejvýše na 16. místo, ve čtyřhře byla i světovou jedničkou.