VIDEO: Jedna výměna za všechna slova. V čem tkví Alcarazova herní genialita?

- Jan Vojkůvka

Dlouhé roky se o něm hovořilo jako o supertalentu, který má před sebou zářnou budoucnost. Ačkoliv je mu teprve 19 let, tato budoucnost se stala jeho současností už v minulé sezoně. Co ale dělá z Carlose Alcaraze už nyní jednoho z nejlepších hráčů světa? Je to kombinace vlastních tenisových dovedností, skvělé kondice, čtení hry soupeře i úderové jistoty. Právě to dělá z mladého Španěla tenistu, který oplývá neskutečnou herní genialitou.

Není divu, že už byl světovou jedničkou a na kontě už má i první grandslamový titul. Přehled, jakým se Alcaraz prezentuje na kurtu, je obdivuhodný. V semifinále turnaje v Indian Wells to pocítil i Ital Jannik Sinner, kterého Španěl porazil ve dvou setech 7:6(4), 6:3.

Díky tomu si zahraje finále dalšího Masters a zaútočí na návrat do čela světového žebříčku! Pokud se mu podaří pokořit i rozjetého Daniila Medveděva, jenž na posledních třech turnajích nepoznal hořkost porážky a vybojoval tituly, posune se na první místo světa před Novaka Djokoviče.

Nemá smysl se moc rozepisovat, co dělá z Alcaraze tak výborného tenistu. Mnohem lepší je dát jeden příklad, který na tuto otázku odpoví sám. Výměna, kterou Alcaraz vyhrál právě v souboji se Sinnerem, je totiž dokonalou ukázkou jeho herní geniality.