Porážka v Melbourne? Martincová chce rychle zapomenout a hledá nového kouče

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: V očích Terezy Martincové byl k vidění obrovský smutek. Mladá Češka na své kolegyně bohužel ve čtvrtek nenavázala a v kvalifikaci Australian Open skončila už v prvním kole po porážce ve dvou setech (2:6, 6:7). „Tohle se mi dlouho nestalo, netrefila jsem ani ň,“ přiznala.

Jak hodnotíte své vystoupení v Melbourne?

Vystoupení bylo bohužel hodně špatné. Nevím, čím to bylo, možná nervozita, možná přemotivovanost. Nemohla jsem trefit jediný balon do kurtu, fakt jediný... Potom jsem se snažila dávat míčky přes střed, abych to nějak trefila. Jsem z toho hodně špantá, asi mi na tom moc záleželo. Bylo by někdy jednodušší, kdyby mi všechno bylo víc jedno.

Hra se vám tedy rozhodila už na začátku?

Tam jsem se tak špatně necítila. Ale celkově jsem udělala asi trochu chybu, že jsem se sem vydala na docela dlouhou dobu bez trenéra. Pořád jsem trénovala gemy, ale je potřeba, aby vám trenér občas řekl něco povzbudivého. Když jste sami, začnete nad vším moc přemýšlet. Ale před zápasem jsem se necítila tak nervozní, pak jsem ale vlezla na kurt a nebyl schopna nic trefit.

Příště tedy asi už s trenérem...

Musím, tohle si už nemůžu dovolit. Je to pro mě velké ponaučení.

Jak to, že tady s vámi nikdo není?

Nakonec jsem neměla s kým a nebylo bohužel koho oslovit.

Takže hledáte někoho nového?

Určitě, potřebuju někoho s kým začnu jezdit na turnaje, hlavně tyhle delší výjezdy. Víc než dva turnaje bez trenéra se nadají hrát ani omylem.

Jak se jinak cítíte na začátku roku?

Nebylo to špatné. Musím říct, že první turnaj v Aucklandu byl slušný. Bohužel jsme se tam sešly dvě Češky a já jsem to psychicky neunesla. Bára (Štefková) nehrála špatně a porazila mě. Druhý turnaj taky nebyl špatný, prohrála jsem s Minellaovou. Strašně foukalo a ona byla zkušenější a zahrála lépe. Pak tady... bohužel jsem do kurtu netrefila ani ň. A navíc tady už nejsou takové hráčky, které by vám nějak pomohly...

Loni jste měla jeden hodně povedený turnaj v Quebecu, jak na něj vzpomínáte? Je to pořád povzbuzení?

Stoprocentně, když takhle něco uhrajete, tak vám to dá sebevědomí a víte, že na to máte. Výsledek na velkém turnaji je vždycky povzbuzující a čerpáte z toho ve zbytku sezony.

Co teď z touhle zkušeností z Australian Open – rychle zapomenout?

Okamžitě to musím hodit za hlavu, protože z toho si nejde vzít nic dobrého. Tohle se mi popravdě nestalo, ani nepamatuju.

Jaký je plán na příští týdny a měsíce?

Ještě uvidím, teď se musím co nejdříve vrátit do Prahy a potom, až budu mít chuť, začnu zase trénovat. Mám turnaj ve Francii a chtěla bych hrát nějaké turnaje WTA v Rusku a v Dauhá.