VIDEO: Konečně zpět! Monfils baví fanoušky v Indian Wells už před začátkem turnaje

- Marek Bartošík

Přes půl roku chyběl na okruhu jeden z nejpopulárnějších tenistů Gaël Monfils. Francouzský šoumen hrál naposledy na srpnovém Masters v Montréalu, tehdy si v souboji s Jackem Draperem zranil chodidlo. Nyní už rozdává radost fanouškům v kalifornském Indian Wells, kde předvedl v tréninku s Hubertem Hurkaczem několik parádních kousků.

Gaël Monfils má na Indian Wells příjemné vzpomínky: dvakrát si tam zahrál čtvrtfinále a třikrát osmifinále. Mezi nejlepších šestnáct účastníků postoupil i loni, když ve třetím kole vyřadil po skvělém výkonu tehdejší světovou jedničku Daniila Medveděva (4:6, 6:3, 6:1).

Miláček publika se ale brzy po jednom z nejcennějších skalpů své kariéry musel smířit s nepříjemnostmi. V květnu podstoupil menší operaci pravé paty, kvůli níž zmeškal i domácí Roland Garros. A když se v srpnu vrátil na okruh, zastavilo ho v Montréalu zranění pravého chodidla.

Šestatřicetiletý Monfils se poté namísto tenisové práce naplno věnoval příjemným rodičovským povinnostem, jelikož jeho ukrajinská manželka Elina Svitolinová porodila v říjnu holčičku Skaï.

Otec Gaël se tento týden vrací na okruh v Indian Wells, kde už stihl absolvoval fanoušky hojně navštívený trénink, v němž byl jeho parťákem polský sympaťák Hubert Hurkacz.

Monfils s Hurkaczem přítomné rozhodně nenudili, zábavné 73sekundové video z jejich tréninku se dokonce objevilo na oficiálním účtu kanálu Tennis TV. Francouzský šoumen v něm vyzkoušel servis za zády, trefil výborný forhendový i bekhendový return a mnoho dalších solidních úderů od základní čáry.

Bývalý šestý hráč žebříčku Monfils, jenž se kvůli dlouhé absenci propadl až na 210. příčku, narazí v prvním kole turnaje na Australana Jordana Thompsona (87.). Jestliže uspěje, vyzve ve druhé rundě nasazenou dvojku Řeka Stefanose Tsitsipase (3.).