Medveděv má formu jako hrom! Skalp světové jedničky, 14 výher v řadě a třetí titul ve třech týdnech

- Jan Vojkůvka

Forma Daniila Medveděva je v posledních týdnech úchvatná. Ruský tenista, který letos vypadl krátce dokonce z první desítky světového žebříčku, během pouhých tří týdnů vyhrál tři prestižní turnaje! Po Rotterdamu a Dauhá si podmanil také Dubaj, kde v semifinále skolil světovou jedničku Novaka Djokoviče a ve finále porazil svého krajana Andreje Rubljova dvakrát 6:2.

Před dvěma týdny ovládl halový turnaj v Rotterdamu. Minulý týden si podmanil akci v katarském Dauhá. A tento týden? Daniil Medveděv prosvištěl bez ztráty setu až k titulu v Dubaji. A co víc, v semifinále si připsal dokonce skalp světové jedničky Novaka Djokoviče!

Finálovým vítězstvím nad Andrejem Rubljovem dotáhl svou přípravu před americkými Masters v Indian Wells a Miami k dokonalosti. Vyhrál totiž 14 zápasů v řadě a dal zcela zapomenout na nepovedený začátek sezony, kdy vypadl už ve třetím kole Australian Open.

Právě v Melbourne prožil Medveděv tak trochu šok. Věřil, že projde turnajem do závěrečných fází, místo toho se loučil už po souboji se Sebastianem Kordou, proti němuž neuhrál ani set. Výsledkem toho bylo, že ruský tenista dokonce spadl světovým žebříčkem mimo elitní desítku. A to byl loni dokonce světovou jedničkou.

O tuto pozici ale v září 2022 přišel a jeho forma už nebyla taková, aby se na trůn vrátil. Navíc se postupně pořadím propadal. Až do poloviny února tohoto roku, kdy figuroval na 11. místě světa. Pak přišel zmíněný triumf v Rotterdamu a náhle se něco zlomilo.

Sedmadvacetiletý Medveděv opět pocítil sebejistotu a na kurtech se mu začalo dařit. Díky tomu má nyní na kontě už tři tituly v probíhající sezoně a ve světovém rankingu se vyhoupne na šesté místo.

Pokud si svou formu přenese i do Spojených států, kde se budou v březnu hrát dva turnaje Masters, mohou se od něho fanoušci dočkat zajímavých věcí.