VIDEO: Smrtící servis! Tenista na challengeru zabil letícího netopýra

- Redakce

Ve čtvrtek odpoledne vyhasl na challengeru v Puné život netopýra, který prolétal přes kurt během podvečerního utkání čtyřhry. Smrtící projektil jeho směrem vyslal domácí tenista Niki Kalijanda Ponača, jenž letícího tvora nechtěně sestřelil svým servisem.

Dostat ránu tenisákem, který nabere rychlost například 160 km/h, není pro člověka vůbec nic příjemného. Když takovou ránu schytá malý tvor typu ptáka či netopýra, jedná se doslova o smrtící projektil. To už nyní ví indický tenista Niki Kalijanda Ponača, jenž ve čtvrtfinále domácího challengeru v Puné zabil svým podáním letícího netopýra.

Kalijanda, jenž nastoupil do deblového utkání po boku svého krajana Rithvika Bollipalliho, podával proti nasazeným dvojkám Arjunovi Kadhemu a Maximilianovi Neuchristovi za stavu 1:5 v prvním setu. Utkání však muselo být po jeho servisu přerušeno. Vedle returnujícího Kadheho na opačné straně kurtu totiž dopadl na zem mrtvý netopýr.

Všechny účastníky utkání situace překvapila. Není totiž zrovna časté, že by se při tenisovém zápase takové věci stávaly. Naopak se jedná spíš o smutný unikát.

Podobnou situaci zažil například v roce 2002 bývalý francouzský tenista Michael Llodra, jenž na Australian Open zabil forhendem letícího ptáka. Na to okamžitě reagoval jeho soupeř Julien Boutter, jenž zahodil raketu, poklekl před mrtvým tělíčkem a pokřižoval se.

Občas zvířata naruší utkání ale i jiným způsobem. V roce 2019 na Roland Garros proletěli dva holubi těsně kolem Marie Bouzkové, která kvůli tomu musela přerušit výměnu. Marně se pak Češka hájila, že nemohla kvůli ptákům hrát, rozhodčí přisoudila fiftýn její soupeřce.