Ten nejkrásnější pocit. Bývalá světová jednička je poprvé maminkou

- Filip Lefenda

Někdejší první hráčka žebříčku WTA a majitelka tří grandslamových trofejí Angelique Kerberová se stala matkou. Pětatřicetiletá německá hvězda přivedla v sobotu na svět dceru Lianu.

„Vítej v naší rodině, Liano. Mít tě je ten nejkrásnější pocit, jaký jsme si kdy dokázali představit,“ napsala Němka k černobílé fotografii tří spojených rukou sebe, partnera Franca Bianca a dítěte. Během úterý ji zveřejnila na svých sociálních sítích. Samotný porod absolvovala 25. února.

Do hojného zástupu gratulantek se kvapně zařadily třeba Caroline Wozniacká, Ana Ivanovičová, Elina Svitolinová či Barbora Krejčíková. 

Těhotenství oznámila bývalá světová jednička na konci loňského srpna. A to formou originální omluvenky z US Open. „Opravdu jsem chtěla hrát, ale nakonec jsem se rozhodla, že soutěžit dva proti jedné by nebylo fér,“ vtipkovala tehdy.

Poslední soutěžní utkání tak dosud trojnásobná grandslamová šampionka odehrála 1. července 2022 na Wimbledonu, kde prohrála ve 3. kole 4:6 a 5:7 s Belgičankou Elise Mertensovou.

Už na konci října nicméně rodačka z Brém oznámila, že se bude chtít na okruh co nejdříve po porodu vrátit, a to ideálně ještě během aktuální sezony. „Počítám na cestách s chůvou, nechci dítě nechávat doma. Pokud vyjde už Wimbledon, zlobit se nebudu. Reálněji se ale jako první grandslam jeví US Open,“ plánovala tehdy.

Nadcházející měsíce ukážou, nakolik byly tyto úvahy realistické.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Angelique Kerber (@angie.kerber)