Semifinálová soupeřka Siniakové? Italka ve čtvrtfinále rozdrtila dvěma kanáry druhou nasazenou

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková se po výhře 2:1 na sety nad Elisabettou Cocciarettovou může těšit v mexické Méridě na semifinálový souboj s další Italkou. Tou bude 68. hráčka světa Camila Giorgiová, která ve čtvrtfinále zazářila úžasným výkonem. Druhou nasazenou Sloane Stephensovou totiž za pouhých 48 minut deklasovala dvakrát 6:0.

Jednatřicetiletá Giorgiová by za normálních okolností mohla být velmi přívětivým losem pro semifinálové utkání. Italce se v této sezoně nevedlo podle představ. Zahrála si sice třetí kolo na Australian Open, ale na dvou turnajích vypadla už v kvalifikaci a až v Linci prošla alespoň do osmifinále.

Na mexickém turnaji v Méridě ale podle všeho chytila velmi slušnou formu. Nejen, že do semifinále prošla bez ztráty setu, ale ve čtvrtfinále dokonce vynulovala 41. tenistku žebříčku WTA a druhou nasazenou Sloane Stephensovou! V utkání, které trvalo jen 48 minut, dominovala a zvítězila 6:0, 6:0.

Giorgiová povolila soupeřce za celý zápas uhrát pouhých 20 fiftýnů, nečelila ani jednomu brejkbolu a hned šestkrát jí prorazila servis. Stala se v historii teprve pátou tenistkou, která dokázala na turnaji WTA vynulovat první nebo druhou nasazenou.

„Dneska proti Cocciarettové to byly hodně rychlé údery, ale zítra proti Giorgiové to bude ještě rychlejší. Musím se dobře připravit,“ věděla už po svém čtvrtfinále Siniaková, která poznamenala, že proti Giorgiové ji nečeká vůbec nic snadného.

S bývalou 26. tenistkou světa se česká hráčka utkala prozatím třikrát. V roce 2014 v Moskvě ji porazila, naopak v letech 2017 a 2018 v Cincinnati a Wimbledonu s ní prohrála.

Giorgiová, která se v posledních týdnech dostala do středu zájmu spíš mimotenisovými aktivitami, když se ukázalo, že si nejspíš nechala zfalšovat potvrzení o očkování proti covidu, bude hodně tuhým oříškem k rozlousknutí. V Méridě se dostala do formy a naposledy její sílu pocítila Stephensová. Co na ni v noci na neděli vymyslí Siniaková?