Magický víkend českých juniorských týmů! Z evropských halových šampionátů si odváží tři zlata

- Redakce

Uplynulý víkend vyvrcholily ve Francii a v Česku evropské halové šampionáty juniorských tenisových družstev. Tři tituly získali reprezentanti české tenisové školy. „Naši mladí hráči potvrdili dominanci české tenisové školy i v mládežnických kategoriích. Skvělou zprávou je, že se v týmech představili hráčky a hráči z celé řady klubů v České republice,“ neskrýval radost prezident Českého tenisového svazu a Tennis Europe Ivo Kaderka.

Dnes ve Francii vyvrcholily finálové skupiny hráčů do 16 let. Zlato získaly dívky vedené kapitánem Jaroslavem Bulatem, když tým ve složení Eliška Forejtková, Julie Paštiková a Tereza Krejčová přehrál ve finále Velkou Británii. Triumfovali i junioři pod vedením kapitána Jana Perutky. Ve složení Jan Kumstát, Martin Doskočil a Štěpán Sklenička porazili v boji o evropský titul celek Německa.

Zlatý víkend odstartovaly již včera v Rakovníku dívky do 14 let, které vybojovaly evropské zlato pod vedením kapitánky Petry Cetkovské díky vítězství nad Polskem ve složení Veronika Sekerková, Sofie Hettlerová a Sára Oliveriusová.

„Celá Evropa a celý svět nám znovu závidí a nevěřícně kroutí hlavou, naši mladí hráči potvrdili dominanci české tenisové školy i v mládežnických kategoriích,“ radoval se z úspěchu prezident ČTS Ivo Kaderka.

„Skvělou zprávou je, že se v týmech představili hráčky a hráči z celé řady klubů v České republice, to znamená, že výsledky, které předvádějí jsou obrazem našeho skvěle fungujícího systému výchovy talentů. Pamatujte si ta jména, brzy o jejich úspěších uslyšíte, jako třeba dnes o výkonech českých tenistek v Dubaji,“ dodal s odkazem na nedělní výsledky na turnaji WTA, kde první kolo zvládly Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková a Linda Fruhvirtová.