WTA Dubaj: Los hlavní soutěže se dozvědělo i sedm Češek. Bude se hrát i derby

- Jan Vojkůvka

turnaj kategorie WTA 1000, který se bude od neděli hrát v Dubaji, poznal svůj los hlavní soutěže. Mezi rozlosovanými hráčkami se objevilo hned sedm českých tenistek, z nichž jedinou nasazenou bude Petra Kvitová. Karolínu Plíškovou s Markétou Vondroušovou pak čeká hned v prvním kole vzájemné derby.

Turnaj v Dubaji patří k největším standardním akcím pod hlavičkou WTA. Hlavní soutěž odehraje celkem 56 hráček, přičemž osm nejvýše nasazených má v úvodním kole volno a automaticky postoupilo do kola druhého. Mezi jistými účastnicemi hlavní soutěže bylo i sedm českých hráček, které se v neděli dozveděly svůj los.

Los nebyl příliš přívětivý k Plíškové s Vondroušovou a svedl obě české hvězdy proti sobě hned v prvním kole. Ač tedy je jistotou, že jedna z nich se objeví ve druhém kole, pro jednu skončí turnaj už v kole prvním. A ve zmíněném kole druhém pak na vítězku zápasu čeká Maria Sakkariová.

Mezi nasazené hráčky se z českých tenistek vešla pouze Petra Kvitová. Ta bude plnit roli turnajové dvanáctky a volno v úvodním kole tak mít nebude. Čeká ji ovšem souboj s Italkou Martinou Trevisanovou, která v této sezoně herně tápe a Češka bude výraznou favoritkou jejich vzájemného střetnutí.

Solidní los má pro první kolo rovněž Barbora Krejčíková, která se střetne s Rumunkou Irinou Beguovou. Pokud potvrdí roli favoritky, pak se v dalším kole střetne s nasazenou sedmičkou Darjou Kasatkinovou, což je o poznání složitější oříšek.

Velkou šanci na úspěch v úvodním kole má Karolína Muchová, která znovu startuje na základě chráněného žebříčku. Naskočí do souboje s Američankou Bernardou Peraovou, která tento týden skončila už v kvalifikaci turnaje v Dauhá a její forma není zrovna na vysoké úrovni.

O poznání těžší to bude mít Marie Bouzková, která narazí na bývalou světovou čtyřku Sofii Keninovou. Američanka ovšem bude rozhodně hratelná. V této sezoně sice dokráčela do semifinále v Hobartu, ale na dalších čtyřech turnajích skončila buď v prvním nebo druhém kole a její návrat mezi elitu zatím není na pořadu dne. Přesto je nebezpečnou a kvalitní hráčkou, se kterou se bude must Bouzková popasovat.

Z tohoto hlediska má nejsložitější los sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová, která se střetne s 42. tenistkou žebříčku WTA Danielle Collinsovou. Na druhou stranu, ač je Collinsová papírovou favoritkou, v této sezoně zatím hvězdný tenis nehraje. Fruhvirtová, která se blýskla postupem do osmifinále Australian Open, určitě nebude bez šance.

Kompletní los turnaje v Dubaji naleznete zde.