Smůla v Linci. Siniaková se turnaje kvůli zranění nezúčastní

- Marek Bartošík

Smůla potkala Kateřinu Siniakovou (47.) v rakouském Linci. Česká tenistka se na jednom z tréninků zranila a po důkladné konzultaci se svým týmem a lékařem se rozhodla z tamní akce kategorie WTA 250 odstoupit. Světová deblová jednička se měla v prvním kole utkat s Rumunkou Irinou Beguovou (27.), uvolněné místo po Siniakové zaujala v pavouku Dánka Clara Tausonová (141.), jež neprošla finálovým kolem kvalifikace.

Na Kateřinu Siniakovou čekala tento týden na turnaji v Linci velká výzva: na sedmý pokus konečně překonat nástrahy úvodního kola. Los jí do cesty přivedl jednu z nejtěžších možných soupeřek v pavouku, jmenovitě nasazenou trojku Irinu Beguovou. Na tento souboj ale kvůli zatím neznámému zranění Siniakové nedojde.

„Bohužel jsem si v tréninku přivodila menší zranění a po dlouhém rozmýšlení jsme se s mým týmem rozhodli poslechnout radu doktora, abych podstoupila další vyšetření a odpočinula si. Proto nebudu moci tento týden hrát, moc mě to mrzí,“ napsala na instagramu Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Šestadvacetiletá Češka se turnaje v Linci dosud zúčastnila šestkrát (2014, 2015, 2017–2020), vždy ale skončila už v prvním kole. Letos zatím odehrála v singlu sedm utkání s mírně kladnou bilancí čtyř vítězství a tří porážek. Nejlépe si vedla na druhém přípravném podniku v Adelaide, kde postoupila z kvalifikace do osmifinále.

Siniaková, jíž aktuálně patří 47. příčka v žebříčku WTA, je v týdnech od 20. a 27. února přihlášena na dva turnaje kategorie WTA 250 v Mexiku (Mérida, Monterrey).