Potvrzeno. Šarapovová se vrátí do hry ve Stuttgartu

- Daniel Kubelka

Ruská tenistka Maria Šarapovová se po patnáctiměsíčním trestu za doping vrátí do kolotoče turnajů na konci dubna v německém Stuttgartu.

Známý výrobce aut Porsche, který je hlavním sponzorem turnaje ve Stuttgartu a shodou okolností také Šarapovové oznámil, že ruská tenistka se vrátí na dvorce právě v německém městě na konci dubna. Bývalá světová jednička obdržela od pořadatelů turnaje, který v letech 2012 až 2014 třikrát vyhrála, divokou kartu. Pro Rusku se bude jednat o její první ostrý start od loňského Australian Open, během kterého byla pozitivně testována na látku meldonium.

Šarapovová ke svému návratu na německých kurtech uvedla. „Nemohu být štastnější, že odehraji svůj první zápas na jednom z mých nejoblíbenějších turnajů.“

Pětinásobná grandslamová vítězka byla původně potrestána dvouletým trestem za doping, ten byl však v říjnu loňského roku po jejím odvolání zkrácen o devět měsíců. Šarapovová užívala dnes již nepovolenou látku po dlouhou část své kariéry právě až do loňského roku, kdy však dle svých slov neměla tušení o tom, že látka přibyla na seznam nepovolených prostředků.