Los v Linci: Řady českých hráček rozšířila Vondroušová, Siniakovou čeká nasazená trojka

- Jan Vojkůvka

Vedle turnaje v Abú Zabí se bude příští týden hrát také v rakouském Linci. Na této akci pod hlavičkou WTA mají jistotu účasti v hlavní soutěži hned tři české tenistky. Kateřinu Siniakovou a Lindu Noskovou totiž na poslední chvíli doplnila Markéta Vondroušová. Ta se soupeřku pro první kolo dozví až po skončení kvalifikace.

Vondroušová měla původně startovat už v kvalifikaci lineckého turnaje. Nakonec se ale na poslední chvíli dostala do hlavního pavouka jako náhradnice a vyhla se tím nevyzpytatelným bojům o hlavní soutěž.

Svou soupeřku se ale během losu prozatím nedozvěděla. V úvodním kole totiž bude hrát proti jedné z úspěšných kvalifikantek.

Nejhorší výchozí pozici pro turnaj WTA v Linci má Kateřina Siniaková. Na tu čeká turnajová trojka a 27. hráčka světa Irina-Camelia Beguová z Rumunska. Dvaatřicetiletá Rumunka v této sezoně dokráčela do semifinále v Adelaide, na Australian Open však skončila už ve druhém kole. Zápas se Siniakovou slibuje vyrovnanou podívanou, ostatně česká tenistka už dokázala třikrát svou nadcházející soupeřku porazit a žebříčkové rozdíly by se měly v tomto klání odmazat.

V akci bude také teprve osmnáctiletá Linda Nosková. Finalistka turnaje v Adelaide si tento týden postupem do čtvrtfinále v Lyonu zajistila premiérový posun do elitní padesátky světového žebříčku a tuto svou pozici bude chtít v Linci pojistit.

V prvním kole bude plnit roli favoritky proti zkušené Belgičance Alison Van Uytvanckové, která si v probíhajícím ročníku připsala v hlavních soutěžích zatím jen dvě výhry a jejím maximem je tak osmifinále z Hobartu a Lyonu.

Kompletní los turnaje v Linci naleznete zde.