Los turnaje v Hua Hinu: Linda Fruhvirtová bude osmou nasazenou

- Jan Vojkůvka

Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová se po úspěšném Australian Open, kde se probila až do osmifinále, vypravila do Thajska a absolvuje svůj třetí turnaj v sezoně. Na Thailand Open bude plnit roli osmé nasazené a v úvodním kole bude favoritkou proti Bethanii Mattekové-Sandsové.

Fruhvirtová dokonale využila dobrého losu na úvodním grandslamu sezony a potvrdila roli favoritky v prvních dvou kolech proti domácím divokým kartám. Příjemnou rozehranost pak přetavila i v trochu nečekaný úspěch proti Markétě Vondroušové, kterou ve třetím kole porazila 7:5, 2:6, 6:3 a vybojovala své premiérové grandslamové osmifinále.

Byť v souboji o čtvrtfinále nestačila na Chorvatku Donnu Vekičovou a turnaj pro ni skončil, mohla z Melbourne odjíždět nadmíru spokojená. Kromě nejlepšího grandslamového výsledku v krátké kariéře si zajistila také posun na 51. místo světa, na němž se objeví v pondělním vydání žebříčku. První padesátku má skutečně na dosah.

Vybojovat posun do Top 50 by mohla už příští týden v thajském Hua Hinu. Na tomto turnaji bude plnit roli nasazené osmičky a přinejmenším v prvních dvou kolech bude favoritkou. To potvrzuje především samotný los.

Fruhvirtovou v prvním kole čeká Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, která je sice bývalou světovou třicítkou (a jedničkou v deblu), ale aktuálně vůbec nefiguruje na singlovém rankingu a v Hua Hinu startuje díky divoké kartě. V posledních letech je navíc Matteková-Sandsová, se kterou část kariéry spojila i Lucie Šafářová, ryzí deblistkou.

V případě vítězství by na českou tenistku v osmifinále čekala vítězka zápasu mezi Tamarou Zidanšekovou a jednou z kvalifikantek. První výraznější hrozbou by mohla být až ve čtvrtfinále Číňanka Si-jü Wang.

Kompletní los turnaje v Hua Hinu naleznete zde.