Berdych bude jednou z hvězd World Tennis Challenge

- Petr Šístek

Tomáš Berdych se po postupu do semifinále turnaje v Dauhá již přesunul do Austrálie, kde završí přípravu na první grandslam sezony účastí na exhibici World Tennis Challenge v Adelaide. V hlavním městě Jižní Austrálie se představí v jednom týmu i se svým trenérem Goranem Ivaniševičem.

World Tennis Challenge dává účastníkům jistotu odehrání dvou kvalitních zápasů, což je model, který se dlouhodobé české jedničce před Australian Open již několikrát osvědčil. Nutno totiž poznamenat, že Berdych na Australian Open dlouhodobě dosahuje nejvyrovnanějších výsledků ze všech grandslamů a ve čtvrtfinále zde chyběl naposledy v roce 2010.

 

Arrived to #melbourne ?? boys with strong jet lag ?? on the ✈️ for quick trip to #adelaide ? #australia ?? #teamTB

Fotka zveřejněná uživatelem Tomas Berdych (@tomasberdych),Led 9, 2017 v 12:00 PST

Rodák z Valašského Meziříčí se exhibičního klání zúčastní jako příslušník „Modrého týmu“, v němž budou jeho kolegy trenér Goran Ivaniševič a deblový pár Daniel Nestor, Edouard Roger-Vasselin. Podnik bude probíhat od úterý 10. ledna do čtvrtka 12. ledna a každý z týmů odehraje dvě utkání.

Tomáš Berdych se tak v úterý utká se Samem Querreym a ve čtvrtek poměří síly s Nickem Kyrgiosem. Mezi další hvězdy chystané tenisové podívané v Adelaide patří bratři Bryanovi, legendární Fabrice Santoro či dvojnásobný grandslamový finalista Mark Philippoussis.