Ultimátní drama proti finalistce. Vítězství bylo hrozně blízko, smutnila Muchová

- Marek Bartošík, Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Drama se smutným koncem. Karolína Muchová (133.) končí ve 2. kole Australian Open, kde podlehla Američance Danielle Collinsové (11.) za necelé tři hodiny po setech 7:6(1), 2:6 a 6:7(6). „Tahaly jsme se, vítězství bylo hrozně blízko. Ze začátku bylo utkání bez rytmu, dost do toho střílí. Bylo pro mě těžké se dostat do hry,“ řekla po zápase česká tenistka.

Karolína Muchová jasně ukázala, že druhá stovka světového žebříčku není jejím odpovídajícím umístěním. Loňskou finalistku australského grandslamu pořádně potrápila a nechybělo mnoho, aby se mohla radovat z postupu do 3. kola.

Olomoucká rodačka vstoupila do utkání v aréně Margaret Courtové skvělým způsobem, utvořila si vedení 5:2. Za stavu 5:4 měla na svém servisu k dispozici setbol, jenže ten nevyužila, načež se sada dostala do tiebreaku. V něm už měla Muchová jednoznačně navrch.

Druhé dějství naopak patřilo Collinsové, která ho ovládla jednoznačně 6:2. Rozhodnout tak musela závěrečná sada, jež dospěla do supertiebreaku. Za stavu 7:3 se začala Američanka radovat, nicméně předčasně. Neuvědomila si, že se vítězkou zkrácené hry stane ta tenistka, která dosáhne dříve na 10 bodů.

„Věřila jsem, že mohu výsledek otočit. Bohužel to nevyšlo, udělala jsem několik nevynucených chyb, které rozhodly zápas,“ litovala 133. hráčka světového žebříčku toho, že nedokázala využít rozhození soupeřky.

I když Muchovou na tiskové konferenci evidentně porážka bolela, za svůj výkon se ani náhodou stydět nemusí. Několikrát byla jeden gem od vítězství. A vše napovídá tomu, že se pomalu vrací do formy, kterou oplývala před sérií zranění.

„Na kurtu se cítím každým zápasem lépe. Moc jsem toho nenahrála, každé utkání se počítá. Jsem ráda, že už jich mám letos několik za sebou, s každým se zlepšuji. Vždy si z toho něco vezmu, nicméně je stále na čem pracovat. Fyzická kondice se nejlépe natrénuje v samotných zápasech, takže je důležité, abych zůstala zdravá. Věřím, že pak mohu hrát dobře,“ vyhlíží lepší zítřky.

Teď na ni čeká dlouhá cesta domů. „Následně plánuji hrát v Dauhá, Dubaji a Indian Wells. Mám taky přihlášenou kvalifikaci v Abú Zabí, ale ještě nevím, jestli se tam dostanu,“ odkryla svůj kalendář.

Turné u protinožců zakončila česká reprezentantka s bilancí tří výher a dvou porážek, když kromě druhého kola Australian Open uhrála ještě čtvrtfinále v novozélandském Aucklandu.

„Ze začátku roku v Aucklandu jsem dvakrát vyhrála, za což jsem ráda. Vždy může být lépe i hůře. Myslím si, že když budeme pokračovat v práci, tak do toho za chvíli naskočím, a i takové zápasy, jako byl ten dnešní, urvu na svou stranu,“ uzavřela.

Australian Open, Melbourne (AUS, 76 500 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
KAROLÍNA MUCHOVÁ (133.) – Danielle Collinsová (USA, 11.) 7:6(1), 2:6, 6:7(6)