WTA

Češi v akci: Na vítězství Siniakové a Plíškové navázala i Hlaváčková

- Radek Štohl

Sobotní den je pro český ženský tenis naprosto famózní! Kateřina Siniaková získala v Šen-čenu první titul v kariéře, Karolína Plíšková ve finále v Brisbane nedala šanci Alizé Cornetové. Na tyto úspěchy navázala v čínském Šen-čenu Andrea Hlaváčková, která společně s Shuai Pengovou dokázala ovládnout celý turnaj ve čtyřhře. Titul z deblu naopak v Aucklandu nevybojovala Renata Voráčová.

Hlaváčková s Pengovou získaly titul v Šen-čenu

Na stejném turnaji jako Kateřina Siniaková se snažila úspěšný český týden zakončit Andrea Hlaváčková, která po boku Shuai Pengové nastoupila do finále čtyřhry. Česko-čínská dvojice se ve finále střetla proti třetímu nasazenému páru, Olaruová, Savčuková.

V úvodním setu dominoval papírově třetí nejlepší debl turnaje, který zvítězil 6:1. Druhé dějství bylo o poznání vyrovnajší. Olaruová, Savčuková se ke konci sady ujaly vedení 5:3 a stavu 40:15. Těchto dvou setbolů ovšem využít nedokázaly a tak přišel trest v podobě brejku. Hlaváčková s Pengovou opanovaly i následující tři gemy, čímž tento set ovládly v poměru 7:5.

Tato zkušená dvojice spolu odehrála dohromady patnáct zápasů, ze kterých vydolovala tři tituly a odešla pouze jednou poražena.

Voráčová svoji sbírku titulů z deblu nerozšířila

Výborný týden zažila v Aucklandu také Renata Voráčová, zkušená tenistka totiž na australském podniku dokráčela až do finále čtyřhry. V boji o titul se třiatřicetiletá Češka představila s Nizozemkou Demi Schuursovou, společně se kterou nastoupila proti dvojici Bertensová, Larssonová. Třetí nasazený pár se zaskočit však nenechal a vyhrál hladce 6:2 6:2. Voráčová tak svoji jedenáctou trofej ze čtyřhry nepřidala.

Brisbane international (ženy, tvrdý povrch, 890 100 USD, finále čtyřhry)

Olaruová (ROU), Savčuková (UKR) - HLAVÁČKOVÁ, Peng (CHN) 1:6 5:7

ASB Classic, Auckland (ženy, tvrdý povrch, 250 000 USD, semifinále čtyřhry)

Schuursová (NED), VORÁČOVÁ - Bertensová (NED),Larsonová (SWE), 2:6 2:6

Hobart (ženy, tvrdý povrch, 250 000 USD, kvalifikace)

TEREZA MARTINCOVÁ (163.) - Mandy Minellová (LUX, 104.) 6(2):7 2:6